Viktoriáni míří do Ďolíčku a vzpomínky na debakl ožívají. Jak se naladí na Real?

Proč zápas sledovat…

O favoritovi není třeba dlouze polemizovat, je tady ovšem pár ale. Poslední venkovní duely Viktorii vůbec nevyšly, navíc se nelze ubránit vzpomínkám na krutou jarní porážku 2:5. „Bohemka vyhrála zaslouženě a doufám, že se z toho ponaučíme,“ zavzpomínal na poslední duel Plzně v Ďolíčku plzeňský kouč Pavel Vrba.

Dobře ví, že na jeho svěřence čeká houževnatý a nabuzený soupeř, který nebude chtít dát úřadujícímu mistrovi body zadarmo. Klokani cítí šanci na další velký výsledek. Problém je, že se potýkají se slabou produktivitou.

Tip: Sledujte všechny zápasy FORTUNA:LIGY i Ligy mistrů s oblíbeným balíčkem O2 TV Sport Pack

„Teď nám to shodou náhod doma nepadá. Je škoda, že doma nevyhráváme, ale doufám, že se nám to už v pátek povede. Fanoušci by si to zasloužili,“ naráží obránce Martin Dostál na fakt, že Bohemians doma v lize čtyřikrát za sebou nevyhráli a dali jediný gól.

Pokud chtějí Západočeši zůstat v těsném závěsu za Slavií, neměli by ztratit. Navíc se budou chtít vítězně naladit na dlouho očekávaný duel v Lize mistrů na Santiago Bernabéu proti vítězi posledních tří ročníků Realu Madrid.

Řekli před zápasem:

Dominik Mašek, záložník Bohemians: „Poslední zápas s Plzní byl nejlepší, co jsem tu zažil. Všechno nám sedlo a bylo to skvělé. Plzeň teď sice vyhrává často jen 1:0, ale pořád jsou na špici a mají svou kvalitu. Teď jsme se na ně dlouho připravovali a věříme, že máme na dobrý výsledek. Do zápasu jdeme s pokorou, ale určitě se jich nezalekneme.“

Roman Procházka, záložník Plzně: „Viděl jsem, jak potrápili Spartu. Potrápili i Slavii, na těžší soupeře se Bohemka umí vyhecovat. Čeká nás těžké utkání, ale bude záležet jen na nás, jaké utkání odehrajeme my.“

Nepřehlédněte: Na jaké taháky láká 12. kolo FORTUNA:LIGY?

Hráč, jehož se vyplatí sledovat…

Michael Krmenčík, útočník Plzně

Pětadvacetiletý kanonýr se z reprezentačního srazu vrátil s dobrou náladou. Na Slovensku pomohl národnímu týmu otevíracím gólem k výhře 2:1 v utkání Ligy národů. Teď od něj očekávají zásah do černého také jeho spoluhráči v Plzni. Jelikož Viktoriáni vyhrávají v poslední době nejtěsnějším možným rozdílem, na tři body by mohl stačit i jediný gól. Rozšíří obávaný střelec sbírku sedmi tref?

Nenechte si páteční předehrávku 12. kola FORTUNA:LIGY mezi Bohemians a plzeňskou Viktorií ujít. Atraktivní souboj sledujte v multidimenzi od 17:50 na stanici O2 TV Fotbal.

Foto: fcviktoria.cz, Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru