Jak se Bílí Tygři vypořádají s odchodem střelce Bulíře? Do cesty se jim postaví Kometa

Proč zápas sledovat…

Kometa Brno ve třech po sobě jdoucích domácích zápasech slavila výhru a postup si i přes dvě poslední porážky zajistila v Lize mistrů. Nyní se k mistrovi chystá Liberec.

Tip: Sledujte zápasy hokejové extraligy s oblíbeným balíčkem O2 TV Sport Pack

Severočechy dosud táhlo trio Lenc – Bulíř – Kvapil, zaznamenalo úctyhodných 43 kanadských bodů. Jako černá ruku řádil hlavně Michal Bulíř, který  v 11 zápasech letošní sezony stihl 13 gólů a k tomu přidal tři asistence. Právě svou střeleckou potencí si řekl o angažmá v KHL, kde bude oblékat dres Magnitogorsku. Bílí Tygři tak zamíří do své neoblíbené destinace už bez nejlepšího střelce extraligy. V Brně prohráli šestkrát v řadě a naposledy tam naplno bodovali před více než šesti lety.

Formu má Liberec ale solidní, bodoval už čtyřikrát v řadě. Naposledy si doma hladce poradil s Litvínovem, zvítězil vysoko 5:0. Hrdinou utkání byl slovenský útočník Libor Hudáček, který k asistenci přidal i dvě branky. Skvělý výkon poté odvedl gólman Roman Will, jenž zneškodnil všech šestadvacet pokusů Vervy.

Favoritem jsou ovšem i vzhledem ke vzájemným zápasům domácí. Ti se mohou opřít o Petra Holíka, který zatím jako jediný hráč Komety zaznamenal deset bodů (1+9). Blízko k dvoucifernému zisku má i Peter Mueller, ten dosud získal devět bodů. Nejlepším kanonýrem je poté Martin Zaťovič, jenž se trefil šestkrát.

Nepřehlédněte: Extraliga táhne! Podívejte se, které týmy se těší největší podpoře

Hráč, kterého se vyplatí sledovat…

Marek Kvapil, útočník Liberce

Marek Kvapil zažil v Kometě už dvě anabáze, nyní je nejlepším hráčem Bílých Tygrů. Loni ve dvaačtyřiceti zápasech zaznamenal stejný počet bodů, nyní to vypadá ještě na vyšší produktivitu.

V jedenácti duelech zapsal sedmnáct kanadských bodů a na zápas proti Kometě se tak velmi těší. Jak sám Kvapil přiznal, zápas je pro něj i trochu speciální. „Trochu asi ano, ale není to tak, že bych se připravoval nějak extra nebo že bych byl namotivovanější nebo nervóznější. Na vzájemný zápas se samozřejmě těším, protože v Brně je vždy super atmosféra. Bude to jistě velmi zajímavý zápas,“ uvedl nejproduktivnější hráč Tipsport extraligy.

Atraktivní duel Tipsport extraligy mezi Kometou Brno a libereckými Bílými Tygry sledujte už tento pátek 19. října na O2 TV Sport, předzápasové studio startuje v 17:45 hodin.

Podívejte se, jak můžete sledovat zápasy hokejové Tipsport extraligy u vás doma!

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru