Taháky 12. kola FORTUNA:LIGY: Spartu prověří Komličenko, zažije Ďolíček další senzaci?

Hned páteční předehrávku můžeme označit za šlágr 12. kola FORTUNA:LIGY. Bohemka doma přivítá úřadujícího mistra a pokusí se zopakovat duel z dubna letošního roku. To Pražané doma Viktorku deklasovali 5:2 a překvapili celý český fotbal. Bohemka už třikrát v řadě neinkasovala a Plzeň to tak zřejmě jednoduché mít nebude.

V sobotu se jako první do svého utkání pustí Sigma Olomouc a Zlín. Sigma loni Fastav dvakrát poměrně snadno porazila a nyní by ráda navázala na předchozí vítězství se Spartou. Na druhé straně Zlín potřebuje zabrat. Po devítigólové show proti Slavičínu přišla jen remíza s Duklou a nečekaná porážka doma s Libercem.

Moravskoslezský souboj se odehraje ve Vítkovicích, na půdu Baníku přijede Karviná. Hosté poslední zápas hrubě nezvládli a po porážce od Dukly by se rádi přiblížili ke klidnému středu tabulky. Naopak Baník chce potvrdit svou skvělou formu a udržet se mezi nejlepšími.

Sobota by poté mohla nabídnout skvělou ofenzivní podívanou v podání Příbrami a Jablonce. Loni každý vzájemný zápas nabídl šest branek a výhru hostujícího týmu 2:4. Pravidelně poté souboj těchto dvou týmu nabízí spoustu branek a ofenzivní představení tak čekejme i v úvodu víkendu.

Už jste viděli? Nejlepší brankáři FORTUNA:LIGY po jedenácti kolech

O důležité body budou hrát Slovácko a Teplice. Oběma celkům se nedaří a oba celky v poslední době změnily kouče. Slovácko včera odvolalo kouče Michala Kordulu a sportovního ředitele Stanislava Levého. Tým tak do sobotního utkání povede asistent Petr Vlachovský.

Po osmi letech se proti sobě postaví Dukla Praha a Opava. A zápas to bude pro oba týmy taktéž velmi důležitý. Dukla už tři soutěžní zápasy v řadě neprohrála, uspěla i v poháru a dvakrát v řadě neinkasovala. Opava se konečně vrátila domů a v MOL Cupu po bitvě přehrála Jihlavu. Mírným favoritem jsou domácí, nedělní zápas ale může nabídnout prakticky cokoliv.

O dvě hodiny poté vstoupí do jedenáctého kola i Slavia, kouč Jindřich Trpišovský se znovu vrátí do Liberce. Loni byl v lize úspěšnější Slovan, který Slavii v Edenu překvapil výhrou 0:2 a doma uhrál bezbrankovou remízu. Liberec svou defenzivu v posledních týdnech zlepšil a po debaklu od Sparty už třikrát v řadě neinkasoval.

To Slavia měla v posledních týdnech potíže s útokem, což ale v posledním kole taktéž vylepšila. Čtyřmi góly sestřelila Příbram a udržela tak první pozici. Zůstane na čele i po 12. kole?

Tip: Pořiďte si exkluzivní balíček O2 TV Sport Pack a sledujte všechny zápasy FORTUNA:LIGY a prestižní Ligy mistrů!

Dohrávat se bude v pondělí, defenzivu Sparty prověří nejlepší střelec ligy Nikolaj Komličenko. Ruský útočník v minulém kole překonal defenzivu Baníku, výhru ale Mladá Boleslav neslavila a naopak byla ráda za bod. Sparta má pak za sebou dva náročné venkovní zápasy, které nezvládla. Po prohře s Plzní přišla porážka i na Hané, takže tentokrát už musí svěřenci Zdeňka Ščasného bezpodmínečně zabrat.

Všechny zápasy 12. kola FORTUNA:LIGY uvidíte opět jen v O2 TV. V případě zápasů Bohemky s Plzní, Liberce se Slavií a Sparty s Mladou Boleslaví se můžete na stanici O2 TV Sport v rámci přímých přenosů těšit i na tradiční doprovodné studio se zajímavými hosty.

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru