Pojede Plíšková na Turnaj mistryň? Vše se rozhodne na Kremlin Cupu v Moskvě

Šestadvacetiletá rodačka z Loun už mohla rezervovat letenky po turnaji v čínském Tchien-ťinu, kde potřebovala k jisté účasti vybojovat titul. Ve finále ale nestačila na Caroline Garcia z Francie a o start na prestižním podniku pro osmičku nejlepších tenistek sezony musí ještě zabojovat na halovém Kremlin Cupu v Moskvě.

Plíšková drží poslední místo zajišťující start na prestižním podniku pro osmičku nejlepších tenistek sezony. Loni došla na Masters až do semifinále, co se musí stát, aby v Singapuru nechyběla ani letos? O účast může českou hráčku připravit už jen Nizozemka Kiki Bertens, která v Moskvě rovněž startuje.

Plíšková má náskok 130 bodů, pokud projde na turnaji WTA Premier s dotací přes 900 tisíc dolarů do semifinále, bez ohledu na výsledky Bertens si zajistí postup. Jistotu bude mít i v případě, že Nizozemka vypadne už před semifinále. Je tady také varianta, že v Moskvě nebude mezi čtveřicí nejlepších chybět ani jedna z nich. V takovém případě pojedou do Singapuru obě na úkor Eliny Svitolina, jež by vypadla z postupové osmičky. Ukrajinka do svého kalendáře Kremlin Cup nezařadila.

Jak Plíšková, tak Bertens mají v 1. kole volný los, následně se utkají s hráčkami z kvalifikace. Ve čtvrtfinále už na ně případně čekají daleko těžší soupeřky, česká tenistka by mohla narazit třeba na Anastasii Sevastova z Lotyšska či Slovenku Magdalenu Rybárikovou.

  • Jisté účastnice Turnaje mistryň 2018:
Simona Halep (Rumunsko)
Angelique Kerber (Německo)
Caroline Wozniacki (Dánsko)
Naomi Ósaka (Japonsko)
Petra Kvitová (ČR)
Sloane Stephens (USA)

Držte Karolíně Plíškové palce u obrazovek O2 TV Sport a O2 TV Tenis, tyto stanice nabídnou z Kremiln Cupu od pondělí 15. října každý hrací den hned několik přímých přenosů. Hned po akci v Moskvě přijde na řadu očekávaný Turnaj mistryň, který budete moct rovněž sledovat na O2 TV Sport!

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru