Kvitová a Turnaj mistryň: Pět účastí, dvakrát ve finále a jeden titul. Jak dopadne letos?

2011. Premiéra a hned titul. Rodačka z Fulneku se stala teprve třetí hráčkou v historii, které se podařilo Turnaji mistryň vyhrát hned při svém prvním startu. „Těžko hledám slova. Když jsem začínala sezonu, tak jsem si neuměla představit, že tady budu stát jako vítězka a budu mít i grandslamový titul. Je to jako sen,“ říkala tehdy jednadvacetiletá tenistka poté, co ve finále v Istanbulu udolala v třísetové bitvě Bělorusku Viktorii Azarenka. A tím grandslamovým titulem měla na mysli první ze dvou triumfů ve Wimbledonu.

2012. Vydařená vystoupení na grandslamech a celkové prvenství na US Open Series pomohly Kvitové k účasti na Turnaji mistryň i o rok později. Velmi rychle ale bylo jasné, že loňský titul neobhájí. Po prvním prohraném duelu s Polkou Agnieszkou Radwaňska z turnaje odstoupila kvůli zánětu nosohltanu.

Tip: Sledujte Turnaj mistryň s balíčkem O2 TV Sport Pack

2013. Na svou třetí účast na Masters má česká lvice už lepší vzpomínky. Ve skupině opět narazila na Polku Radwaňska, tentokrát ji ale porazila, stejně jako Němku Angelique Kerber. Právě tato výhra po porážce od hvězdné Američanky Sereny Williams rozhodla o postupu české tenistky do semifinále. V něm ovšem nestačila na tehdejší světovou pětku Li Na z Číny. „Kdyby mi někdo po US Open řekl, že tady budu v semifinále, tak bych si nemyslela, že je normální,“ prohlásila.

2014. Kvitová nechyběla na prestižní akci na závěr sezony pro osmičku vyvolených ani v roce, kdy podruhé v kariéře dobyla slavný Wimbledon. Do Turnaje mistryň, který se poprvé konal v Singapuru, vstupovala v roli třetí nasazené hráčky. Po porážce s Polkou Radwaňska udržela postupovou naději skalpem slavné Rusky Marie Sharapova. O semifinále si tak zahrála s již jistou postupující Dánkou Caroline Wozniacki, stěžejní zápas ale česká tenistka nezvládla a skončila.

2015. Pátý start v řadě proměnila úspěšná fedcupová reprezentantka ve svůj druhý největší úspěch v prestižním finále sezony WTA. Ve skupině se Španělkou Garbině Muguruza, Němkou Angelique Kerber a Lucií Šafářovou dokázala porazit jen krajanku a kamarádku Šafářovou, i přesto šla dál. V semifinále následně porazila Rusku Sharapova a podruhé v kariéře si zahrála ve finále. Na druhý titul ale nedosáhla, když v parádní tenisové bitvě podlehla Polce Radwaňska.

2018. Letošní start v Singapuru je pro českou tenisovou hvězdu zadostiučiněním. Po zranění levé ruky se dokázala vrátit mezi světovou špičku, což dokázala ziskem pěti titulů z turnajů v Petrohradě, Dauhá, Praze, Madridu a Birminghamu. Vyhrála celkem 47 zápasů a i přesto, že se jí tolik nedařilo na grandslamech, pošesté v kariéře se kvalifikovala na Turnaj mistryň. „Je to třešnička na dortu za celou sezonou. Jsem ráda, že tam po dvou letech zase můžu být,“ nechala se Kvitová slyšet před odletem. Na jaký výsledek letos v Singapuru dosáhne?

Nepřehlédněte: Los a program Turnaje mistryň: Boje ve skupinách okoření bitva českých hvězd!

Turnaj mistryň s přehlídkou nejlepších světových tenistek začíná už v neděli 21. října a vy můžete být u toho! Prestižní završení sezony budeme vysílat v přímých přenosech na O2 TV Sport a O2 TV Tenis. Nechcete si nechat Turnaj mistryň ujít? Pořiďte si balíček O2 TV Sport Pack, s nímž můžete za 199 Kč po dobu 30 dní sledovat stanice O2 TV Sport, O2 TV Tenis i O2 TV Fotbal.

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru