Do Prahy přijíždí AEK Atény. Celek, který v březnu Nymburk rozesmutnil

Myslí Nymburk na odvetu? „Pocit, že se chceme za něco pomstít, trochu odpadá. Kromě názvu týmu a několika hráčů je to jiný tým. Na rozdíl od nás. My máme loňskou odvetu v Nymburce, po které nás AEK vyřadilo, ještě v živé paměti,“ přemýšlí o náboji zápasu nymburský kapitán Pavel Pumprla.

Že by to byl ale úplně tuctový zápas, skvělý obránce Pumprla odmítá. „Na atraktivitě utkání to neubírá. Pořád je to velký soupeř, stále je to tým, který Ligu mistrů vyhrál. A my chceme ukázat, že jsme schopni s nimi hrát,“ vyhlašuje bojovně.

Pravda je, že změn na straně řeckého celku je více než málo. „Sestava od loňska je velmi rozdílná. Z hráčů, kteří nás loni de facto porazili, jich na soupisce AEK moc nezůstalo. Z výrazných jmen minulé sezóny zůstali pouze Vince Hunter a Dušan Šakota. Přišel i jiný trenér, který aplikuje jiný styl hry než jeho předchůdce, Dragan Šakota,“ vypočítává změny v řeckém týmu Pupmrla.

A jaký že je styl AEK v nové sezóně? Na první pohled z něj nevykoukne nic, čím by se výrazně lišil od ostatních celků. „Není to nic výrazného. Je to něco, co se v současné době objevuje běžně. Hrají hodně pick´n´rollů, kombinují to se hrou pod koš, kde mají dva pivoty, kteří umí hrát dobře zády ke koši. Mají i dobré střelce z dálky, ale nehrají pro ně moc speciálních akcí, spíše využívají toho, co vzejde od pick´n´rollů na začátku útoku,“ popisuje Pumprla poznatky z videorozboru řeckého celku.

Nymburk by se po úvodní porážce v Dijonu minulý týden potřeboval prezentovat výhrou. Jakou cestu k tomu zvolí a zda bude úspěšný, můžete sledovat od 18:30 v přímém přenosu na O2 TV Sport.

Foto: Basketball Nymburk

Aleš Svoboda Autor článku
Aleš Svoboda
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru