Premiérový titul na okruhu WTA. Favoritky v Hongkongu zastínila teenagerka z Ukrajiny

Mladičká tenistka má za sebou životní týden. O tom není pochyb. Na turnaji kategorie WTA International s dotací ve výši 750 tisíc dolarů, kterého se zúčastnily i světová pětka Elina Svitolina, někdejší světová jednička Garbiñe Muguruza či Jelena Ostapenko, neztratila v pěti odehraných zápasech ani jeden set.

Kdo by čekal, že se ji ve finále proti zkušenější Číňance Qiang Wang rozklepou koleno, byl na omylu. Finalistka wimbledonské juniorky z roku 2016 smetla čtyřiadvacátou hráčku světového žebříčku za 66 minut hladce 6:2, 6:1 a mohla dát naplno průchodu emocím a radosti.

„Byl to jednoduše úžasný týden, nejlepší v kariéře. Hrály tady skvělé hráčky, nečekala jsem, že bych tu mohla dnes stát a mluvit jako vítězka celého turnaje. Jsem šťastná,“ těžko hledala slova Dayana Yastremska.

Talentovanou tenistku může kromě zisku prvního velkého triumfu v kariéře těšit i fakt, že si polepší ve sledovaném pořadí WTA. A to dost výrazně. Nejvýše zatím byla na 96. místě, po životním úspěchu v Hongkongu se její jméno v novém vydání objeví v polovině sedmé desítky.

O pravidelnou várku tenisových přenosů nepřijdete ani v následujícím týdnu. V pondělí 15. října začíná v Moskvě prestižní Kremlin Cup a z pohledu českého fanouška jde o mimořádně zajímavou záležitost. Na startovní listině nechybí ani Karolína Plíšková, jež si chce na turnaji s dotací přes 900 tisíc dolarů definitivně zajistit místenku na Turnaji mistryň v Singapuru. Povede se jí to? Boje na Kremlin Cupu sledujte od pondělí každý den na O2 TV Sport a O2 TV Tenis.

Foto: Prudential Hong Kong Tennis Open

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru