Finále v Hongkongu: Završí mladičká Ukrajinka životní týden ziskem velkého titulu?

V New Havenu se radovala z první výhry na okruhu WTA, v Chicagu došla poprvé v kariéře do čtvrtfinále a tento týden hraje svůj životní turnajHong Kongu. Řeč o je osmnáctileté Dayaně Yastremska.

Hráčka ze začátku druhé stovky světového žebříčku prošla bez jediného ztraceného setu až do finále, v semifinále si poradila i se zkušenou Číňankou Shuai Zhang, a to i přesto, že v prvním setu prohrávala 2:5, ve druhém pak 0:3. V obou případech se ale vždy zvedla a připsala si další cenný skalp. Od prvního titulu na prestižním okruhu ji dělí už jen jediný vyhraný duel.

Yastremska se ve finále utká s další zástupkyní čínského tenisu Qiang Wang (na foto dole). Také světové čtyřiadvacítce kurty v Hong Kongu svědčí. Po čtvrtfinálovém skalpu nasazené jedničky Ukrajinky Eliny Svitolina se blýskla i v semifinálovém maratonu s další aspirantkou na triumf. Bývalou světovou jedničku Garbině Muguruza ze Španělska udolala po velkém boji v dramatické třísetové bitvě.

Završí talentovaná Ukrajinka už tak více než vydařený týden ziskem premiérového titulu? Nebo si připíše letošní třetí triumf Číňanka Wang? Atraktivní souboj o titul na Hong Kong Tennis Open nabídne v přímém přenosu O2 TV Tenis, začínáme v 10 hodin. Ještě předtím si nenechte na stejné stanici ujít ani finále čtyřhry.

Foto: Prudential Hong Kong Tennis Open

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru