Zapomene Třinec na zklamání z Ligy mistrů a potvrdí domácí nadvládu nad Spartou?

Proč zápas sledovat…

Třinec prožil nesmírně zajímavý týden. Po výhře nad prvním Litvínovem zdolal v ocelářském derby i Vítkovice, následně ale v Lize mistrů nestačil na norský Storhamar a loňský boj v play-off si tentokrát nezopakuje. Nyní se tak znovu musí plně soustředit na Tipsport extraligu, kde i přes poslední povedené zápasy příliš nezáří. Třinec je totiž stále až na jedenácté pozici a na první Vervu ztrácí už jedenáct bodů.

Na druhé straně bude stát dnes pražská Sparta, která oproti Třinci odehrála o dva zápasy více. Po domácím selhání se Zlínem zabrala a doma si poradila s Karlovými Vary. Proti outsiderovi prohrávala už o dvě branky, domácí ale nakopla nesprávně uznaná branka hostujícího týmu. Poté se Sparta zvedla a nakonec zvítězila 5:2.

Do Třince, kam odjela už ve čtvrtek, ale pro body příliš často nezajíždí. Naposledy se z nějakých bodů v Třinci radovala v únoru před dvěma lety, Oceláři mají proti Spartě skvostnou domácí bilanci.

 

Z posledních patnácti zápasů Třinec zvítězil ve třinácti případech a jen dvakrát svému soupeři na svém ledě podlehl. Navíc jen jednou v normální hrací době. Sparta to tak rozhodně jednoduché mít nebude. Ráda by ale naopak zavzpomínala na duel z ledna minulého roku, kdy na domácím ledě porazila Oceláře rekordním výsledkem 12:3.

Tehdy hned dvanáct hráčů domácích zaznamenalo alespoň dva body, tehdejší kapitán Jaroslav Hlinka si jako jediný poté připsal hattrick. Takovou kanonádu ale dnes rozhodně čekat nemůžeme. Třinec je i přes překvapivý konec v Lize mistrů favoritem a konečně se bude chtít dostat do první desítky.

Řekli před zápasem…

Michal Kovařčík, útočník Třince: „Musíme hodit za hlavu nezdar z Ligy mistrů a nabrat síly. Věřím, že to dobře dopadne. Bude to hodně těžké, naposledy jsem dva zápasy po sobě hrál v play off. Věřím ale, že to zvládneme.“

Nepřehlédněte: Liberec zajíždí na půdu Mountfieldu. Prosadí se i v Hradci Michal Bulíř?

Hráč, kterého se vyplatí sledovat…

Lukáš Krajíček, obránce Třince

Zkušený pětatřicetiletý bek se po odchodu z KHL zabydlel znovu v Třinci, kde působí již třetí sezónou. Letos si zatím v osmi zápasech připsal tři branky a stejný počet asistencí, což na beka rozhodně není špatný počin. Skvělou bilanci má i proti Spartě. Loni proti pražskému celku odehrál tři zápasy a v každém bodoval. A  co víc, v posledních dvou zápasech se vždy prosadil střelecky, takže si na něj Sparta musí dát znovu veliký pozor.

Další utkání Tipsport extraligy za přítomnosti kamer O2 TV Sport sledujte v pátek 12. října, předzápasové studio startuje v 16:45 hodin.

Tip: Podívejte se, jak můžete sledovat zápasy hokejové Tipsport extraligy u vás doma!

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru