Formule 3 finišuje! Stane se šampionem „Schumy“ junior?

Mick Schumacher, Dan Ticktum a Marcus Armstrong, to jsou tři princové, z nichž se ale jen jeden může stát po neděli králem. Králem rozlučkové sezony evropského seriálu F3, který se od příští sezony stěhuje pod křídla velkých cen vozů Formule 1. V sobotu jsou na programu dva závody, od 9:55 a 16:25 je můžete sledovat v přímém přenosu na O2 TV Sport. Stejně nedělní závod (10:55), který udělá za celou sezonou definitivní tečku.

Pro Micka Schumachera by to letos mohl být skutečně pohádkový příběh. Ještě po konci prvního podniku ve francouzském Pau patřila synovi sedminásobného mistra světa F1 Michaela Schumachera až 13. pozice v průběžném pořadí. V polovině sezony se ale něco změnilo.

Devatenáctiletý Němec odčaroval prokletí, kdy se mu vítězství sezonu a půl vyhýbala, a začal triumfovat v jednom závodě za druhým. Jezdec italského týmu Prema zaznamenal 8 prvenství, z toho 5 v řadě, a ta jej katapultovala na čelo klasifikace. A Brit Dan Ticktum s Novozélanďanem Marcusem Armstrongem, kteří se v průběhu sezony vystřídali na čele tabulky jezdců, se nestačili divit.

Aktuálně má Schumacher náskok 49 bodů na Ticktuma a 69 bodů na Armstronga. Vzhledem k němcově formě je to značná výhoda, o níž by jej muselo připravit jen velké zaváhání nebo shoda nepříjemných okolností.

Matematicky to znamená, že „Schumy“ junior potřebuje najet na Ticktuma v sobotu ráno poslední bod, aby měl hned po prvním závodě na Hockenheimu titul v kapse. O víkendu nás každopádně čeká velice zajímavý závěrečný trojboj. Tři závody a tři kandidáti na titul v F3!

Foto: fiaf3europe.com

Richard Tesař Autor článku
Richard Tesař
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru