Překoná střelec Bulíř i defenzivu Mountfieldu? A nebo nás znovu čeká defenzivní bitva?

Proč zápas sledovat…

Mountfield minulé utkání nezvládl, s momentálně prvním Litvínovem prohrál 2:1. Jinak si ale Hradec Králové vede skvěle a společně s Vervou vévodí tabulce. Nyní už se ale Hradec musí obejít bez své útočné hvězdy Radka Smoleňáka, který se dohodl na angažmá ve Švýcarsku a Mountfieldu tak již nepomůže.

Na druhé straně bude Liberec s neuvěřitelně produktivní duem Kvapil – Bulíř. Prvně jmenovaný zaznamenal už třináct kanadských bodů, Bulíř i díky deseti trefám zapsal dvanáct bodů. Špatně si nevede ani třetí hráč druhého útoku Liberce, Radan Lenc, který v létě přestoupil z Mladé Boleslavi, dosud vstřelil čtyři branky a na dalších pět nahrál.

Liberec z devíti zápasů nezvládl jen tři, v posledních dvou zápasech ale vždy mohl slavit. Naposledy si poradil doma s Olomoucí, i když ještě před minut před koncem neměl k bodům příliš blízko. Prohrával o dvě branky a navíc hrál v oslabení. Při vyloučení za příliš mnoho hráčů na ledě ale vstřelil dvě branky a v prodloužení nakonec rozhodl.

Loni spolu oba celky sehrály celkem jedenáct vzájemných zápasů. Čtvrtfinále play-off se dostal až do sedmého střetnutí, ve kterém po velké bitvě uspěl Mountfield poměrem 2:1. Poslední čtyři zápasy byly skutečně velmi opatrné, v každém z nich padly pouze tři branky.

Fanoušci by si raději zítra přáli opakování duelu, který se hrál na začátku prosince v Liberci. Tehdy zápas nabídl osm branek a rozuzlení až v prodloužení. Budou se diváci takto podobně bavit, nebo nás zítra čeká takticky svázaná bitva?

Řekli před zápasem…

Ladislav Šmíd, obránce Liberce: „Máme s nimi nevyřízené účty, za play-off jim to budeme chtít vrátit. Trochu pozměnili tým, ale také tentokrát mají kvalitní a dobře organizovaný kádr. Bude to o tom, kdo bude víc disciplinovaný. Ani jeden z nás nebude chtít soupeři dát zbytečně výhodu hrát v přesilovce. Především se chceme soustředit na svůj výkon, protože proti Olomouci to v prvních dvou třetinách mělo k dokonalosti hodně daleko a zbytečně jsme ztráceli puky. Když se tomu vyvarujeme, můžeme podle mě hrát s každým a především porazit každého.“

Hráč, kterého se vyplatí sledovat…

Marek Kvapil, útočník Bílých Tygrů Liberec

O jeden bod vede před dvojicí Bulíř-Gulaš Marek Kvapil tabulku produktivity české Tipsport extraligy. Svou vynikající formu bude chtít potvrdit i na ledě Mountfieldu. Loni proti tomuto týmu zářil především střelecky. V devíti zápasech, do kterých nastoupil, vstřelil osm branek a přidal i dvě asistence. Ani jeho skvělé výkony ze čtvrtfinálové bitvy ovšem Liberci mezi čtyři nejlepší nepomohly.

Další utkání Tipsport extraligy za přítomnosti kamer O2 TV Sport sledujte v pátek 12. října, předzápasové studio startuje v 17:45 hodin.

Tip: Podívejte se, jak můžete sledovat zápasy hokejové Tipsport extraligy u vás doma

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru