Připoutaný k lůžku myslel, že je konec. Nyní se vrací v plné síle do O2 areny!

Kariéru Františku Fodorovi na rok a půl přerušilo vážné zranění, kvůli kterému musel překonat těžké životní období. Dokonce se objevily myšlenky na konec kariéry.

„Důvodem mojí delší pauzy bylo nepříjemné zranění zad. Upřímně, byly i myšlenky na ukončení kariéry. Když člověk půl roku leží připoutaný k posteli a nedokáže se ani postavit, tak to člověka napadne. Zranění je už ale chválabohu pryč. Já si uvědomil, co je v životě podstatné a teď z toho těžím,“ přiznal.

Rok a půl není zrovna krátká doba a obzvlášť MMA ušlo za tu dobu mílovými kroky kupředu. Že by však Fodor zameškal něco, co se kvality týče, to si rozhodně nemyslí. „Level se posunul maximálně tak v medializaci a popularitě MMA. Možná se celková úroveň dokonce zhoršila, protože bojovníci se teď více zabývají tím vším okolo, než samotným tréninkem. Kdo maká, maká stále. Pozéři zůstali pozéry. Moje neaktivita byla čistě zápasová, trénovat – až na zmiňované špatné období – jsem nepřestal. To, že jste mě neviděli na scéně, neznamená, že jsem stál a nezlepšoval se.“

Také čtěte: Tomáš Deák vyráží před OKTAGON 10 trénovat s Jonem Jonesem a hvězdami UFC

„Každopádně je skvělé, že se MMA dostalo z mini-turnajů v tělocvičnách do velkých arén. Já mám teď díky tomu možnost bojovat v O2 areně před hodně lidmi. Veřejnost nás konečně vnímá a dokáže zařadit. Za toto můžeme vděčit hlavně Palovi Nerudovi a celému OKTAGONU, kteří proto odvedli velký kus práce,“ nechal se slyšet Fodor.

Pokrok talentovaného slovenského fightera můžeme očekávat na všech frontách. „Zlepšil jsem se hlavně po psychické stránce. Bude to poprvé, co půjde do zápasu stoprocentně připravený podle mých představ. Ať už psychicky tak fyzicky.“

Ambiciózní František Fodor tak doplňuje elitní posádku v čele s šampióny Tomášem Deákem a Attilou Véghem. Chybět nebude ani miláček publika Miloš Petrášek, super československé finále pyramidy welterových vah Kozma vs. Boráros nebo vyvrcholení třetí série show OKTAGON Výzva. Lístky na jubilejní OKTAGON 10 jsou k zakoupení na TICKETPORTAL, přímý přenos z galavečera odvysílá stanice O2 TV Sport!

Nepřehlédněte: XFN 12: Návrat Ondruše ve velkém stylu, „Terminátor“ Vémola svého soupeře umlátil!

Foto: OKTAGON

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru