Nymburský kapitán Pumprla: Dijon? Čeká nás soupeř se skvěle organizovaným útokem

Na co se Nymburk musí připravit?

„Dijon hraje velmi organizovaně, velmi strukturovaně. Troufám si říci, že jednotlivé systémy mají v postupném útoku propracovanější, než většina celků, se kterými jsme zvyklí se v Lize mistrů potkávat,“ řekl k prvnímu zápasu ve skupině kapitán nymburského týmu Pavel Pumprla. Dá se tak čekat, že zápas nabídne konfrontaci dvou rozdílných stylů. Ten nymburský je založen na atletické hře, na rychlé přechodové fázi.

Velkou pozornost věnuje patnáctinásobný český mistr také dvěma ústředním rozehrávačům týmu, Američanu Davidu Holstonovi a Francouzi Axeli Julienovi. „Budeme muset v obraně precizně řešit to, jak budeme bránit jejich pick´n´roll, kterým oba většinu útoku otevírají,“ upozorňuje 32křídelník.

„V obraně hraje Dijon velmi agresivně na míč a spoléhá na výpomoc,“ konstatoval po analýze u videa Pumprla. Postupný útok Nymburka tak bude hodně o schopnosti prosadit se v situacích jeden proti jednomu, o čtení obrany a o správném pohybu bez míče.

Jak se Nymburku povede poznatky ze skautingu soupeře využít, sledujte v přímém přenosu na O2 TV Sport. Začínáme ve 20:25 hodin.

Také čtěte: Šampion z Nymburka vstupuje do Ligy mistrů. Jeho ambice se nemění ani s novým majitelem

Foto: basket-nymburk.cz

Aleš Svoboda Autor článku
Aleš Svoboda
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru