Hong Kong Tennis Open na O2 TV Sport: Kdo převezme žezlo po ruské královně?

Sabine Lisicki, Jelena Jankovič, Caroline Wozniacki, Anastasia Pavlyuchenkova. Přehled posledních vítězek dává tušit, že Hong Kong rozhodně není pro elitní tenistky nezajímavou destinací. Celková dotace turnaje se pro letošek vyšplhala už na 750 tisíc dolarů, navíc se tady hraje o nezanedbatelnou porci bodů do světového žebříčku.

Také čtěte: Kvitová se vrací na Turnaj mistryň. Znamená to pro mě víc, než si myslíte, vzkázala

I proto tento podnik původně zařadila do svého programu i překvapivá vítězka US Open Naomi Ósaka. Mladá Japonka měla plnit roli druhé nasazené hráčky, ovšem kvůli problémům se zády pořadatelům omluvila. Tento týden raději využije k léčbě a doplnění sil, chce být fit a ve formě na vrchol sezony – Turnaj mistryň v Singapuru.

Na startovní listině i tak najdeme několik velkých jmen, která stojí za pozornost. Mezi hlavní aspirantky na prvenství byla pasována i semifinalistka z Wimbledonu Jelena Ostapenko. Jednadvacetiletá Lotyška ovšem nezvládla roli favoritky a nečekaně skončila hned v prvním kole.

Turnajovou jedničkou mladá Ukrajinka

Na turnajích v rámci asijského turné v Tokiu, Wuhanu i Pekingu došla nejdále do osmifinále mezi šestnáct nejlepších, v Hong Kongu se od Španělky Garbiňě Muguruza očekává lepší výsledek. Někdejší světová jednička neprožívá zrovna vydařenou sezonu, letos dokázala triumfovat pouze v dubnu v mexickém Monterrey. Vylepší si aktuálně třináctá hráčka žebříčku WTA náladu druhým titulem?

Nepřehlédněte: Hlaváčková se Strýcovou ovládly prestižní China Open! Titul slaví i Dánka Wozniacki

Pozici nejvýše nasazené hráčky bude hájit čtyřiadvacetiletá Ukrajinka Elina Svitolina. Čtvrtfinalistka Australian Open ovládla v pomalu končící sezoně tři velké turnaje. Na přelomu roku vyhrála v Brisbane, v únoru nenašla přemožitelku v Dubaji a v polovině května si došla pro titul v Římě, když ve finále porazila světovou jedničku Simonu Halep. Světová pětka hodlá v Hong Kongu ukázat, že si zaslouží místo na prestižním Turnaji mistryň pro osm nejlepších hráček sezony.

Kdo převezme žezlo po loňské vítězce Rusce Pavlyuchenkova? Přímé přenosy z Hong Kong Tennis Open sledujte na O2 TV Sport a O2 TV Tenis každý den až do neděle 14. října, kdy turnaj vyvrcholí velkým finále!

Tip: Pořiďte si O2 TV Sport Pack a zpřístupněte si za 199 Kč na 30 dní exkluzivní sportovní stanice O2 TV Sport, O2 TV Fotbal i O2 TV Tenis

Foto: HKTO, Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru