Šampion z Nymburka vstupuje do Ligy mistrů. Jeho ambice se nemění ani s novým majitelem

„Změny, které s příchodem nového prezidenta přišly, nejsou drastické, jsou spíše organizačního rázu. Nový prezident chce navázat na éru, která v Nymburce panovala a panuje. Klub už nyní funguje na velmi profesionální úrovni. Budeme se však snažit o ještě vyšší profesionalizaci některých dalších oblastí – marketing, PR nebo ticketing,“ říká k tomu člen vedení klubu Ondřej Šimeček.

Nový majitel nehodlá v žádném případě slevit ani z ambicí klubů. „Vyhrát ligu, domácí pohár a v Lize mistrů vylepšit umístění z prvních dvou sezón soutěže,“ vypočítává cíle Šimeček. Znamenalo by to vyhrát pro klub šestnáctý ligový titul v řadě, získat třináctou trofej za výhru v domácím poháru a v Lize mistrů postoupit dál, než do prvního vyřazovacího kola.

Oproti předešlým sezónám neprožil Nymburk ve svém kádru takový průvan jako třeba minulý rok. Z týmu odešli Ray, Berisha a Barač, kádr doplnili Američani Bracey Wright a Kendall Smith, na výpomoc dorazil Slovinec Jaka Brodnik a z mládežnické akademie se do prvního týmu posunul Filip Novotný. Osm hráčů z loňské soupisky zůstává. Mnohé automatismy týmu, který čítá i šest českých reprezentantů, tak zůstávají zachovány. To by mohlo týmu začátek sezóny v evropských pohárech trochu ulehčit.

Komplikace v podobě zranění opor

První dva zápasy Nymburku v domácí lize, ve kterých Středočeši nastříleli 108 a 116 bodů ukázaly, že by se na herním stylu týmu z posledních let moc měnit nemělo. „Chceme těžit ze zkušeností týmu, z toho, že spolu kluci už nějakou dobu hrají. A chceme spoléhat znovu na atletickou hru, kterou bude zdobit rychlý přechod na útočnou polovinu se snahou o rychlé zakončení,“ potvrzuje tuto domněnku nymburský manažer Šimeček.

Vstup do sezóny Nymburku ztěžují zdravotní komplikace, které postihly důležitého rozehrávače Lawrence (na foto dole) nebo pivota Davise. Druhý jmenovaný se v prvním zápase Ligy mistrů, který český šampión odehraje už v úterý ve francouzském Dijonu, nepředstaví určitě, šance na start Lawrence jsou na úrovni zhruba 10 procent. Že to je komplikace, si v Nymburce dobře uvědomují. Šance na výhry se ale v žádném případě nevzdávají.

„Začínat venku je vždy těžké. Musíme se poprat s věcmi, které nesouvisí přímo se zápasem jako takovým, ale já věřím, že hráči budou na samotné utkání dostatečně koncentrovaní. Čeká nás silný tým, který je dobře organizovaný a hodně zkušený. Musíme hrát agresivně a odevzdat vše, co v nás je, abychom mohli oslavit výhru,“ řekl před zápasem izraelský trenér týmu, Oren Amiel.

Úterní utkání českého mistra začíná ve 20:30 hodin a vy ho budete moct sledovat v přímém přenosu na O2 TV Sport. Stejně jako všechny další zápasy, které Nymburk v Lize mistrů odehraje.

Letos prvně bude mít Nymburk v soutěži český doprovod. Ligu mistrů bude hrát i Opava. Také všechny duely úřadujícího českého vicemistra najdete v nabídce O2 TV Sport. Ochuzeni nebudete ani v této sezóně o euroligové přenosy. Ta začíná, stejně jako Liga mistrů, už tento týden. Plán zábavy na podzimní večery budiž nastolen.

Foto: Profimedia

Aleš Svoboda Autor článku
Aleš Svoboda
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru