Hlaváčková se Strýcovou ovládly prestižní China Open! Titul slaví i Dánka Wozniacki

Hlaváčková začala po boku Strýcové hrát od startu antukové sezony. Od té doby spolu dokázaly vyhrát v New Havenu a krok je od titulu dělil v Tokio i v čínském Wuhanu, v obou případech ale finále nezvládly. Do boje o titul prošlo české duo i na dalším elitním turnaji China Open v Pekingu. A tentokrát už to vyšlo.

Turnajové dvojky nezastavil ani ve finále kanadsko-čínský pár Gabriela Dabrowski, Sü I-fan. Vyrovnanou bitvu musel rozhodnout až třetí set, který úspěšně zakončila Strýcová povedeným lobem od základní čáry. Po hodině a půl se mohly Češky začít naplno radovat.

„Jsme moc šťastné, v Číně se nám hraje hrozně dobře a ani nevím proč,“ narážela Strýcová na fakt, že si společně se svou současnou parŤačkou zahrály v čínské metropoli o titul už počtvrté. „Musí tady být něco zvláštního,“ dodala Hlaváčková, držitelka 27 deblových titulů na okruhu WTA. Strýcová si připsala třiadvacátý. Společně nebudou chybět na blížícím se vyvrcholení celé sezony – Turnaji mistryň v Singapuru, který uvidíte na O2 TV Sport!

Také čtěte: Kvitová se vrací na Turnaj mistryň. Znamená to pro mě víc, než si myslíte, vzkázala

Titul s pořadovým číslem třicet

Stejně jako finále čtyřhry jste mohli na O2 TV Tenis sledovat v přímém přenosu i boj o titul ve dvouhře. V posledním utkání na podniku s více než osmimilionovou dotací potvrdila skvělou formu Dánka Caroline Wozniacki. Čtvrtfinálová přemožitelka Kateřiny Siniakové v něm nedala šanci ani Anastasii Sevastova z Lotyšska. V Pekingu triumfovala druhá hráčka světového žebříčku už podruhé v kariéře a počet získaných titulů zaokrouhlila na rovných třicet.

Také v následujícím týdnu se můžete těšit na pravidelnou várku tenisových přenosů. Od pondělí 8. října sledujte každý den na O2 TV Sport a O2 TV Tenis Prudential Hong Kong Tennis Open, další turnaj zařazený do prestižního okruhu WTA.

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru