Rekordy Ligy mistrů: Nejrychlejší gól padl už po 10 vteřinách. Kdo je jeho autorem?

Kdysi obávaný nizozemský kanonýr Roy Makaay je tím, komu se povedlo prakticky nemožné. V dresu Bayernu Mnichov v roce 2007 před zraky vlastních fanoušků rozjásal celý stadion v duelu s Realem Madrid již po deseti sekundách! Bavorskému velkoklubu tehdy pomohl k výhře 2:1.

Podobné kousky nám v takovéto hvězdné soutěži nejsou k vidění každý den, a tudíž ani my nedokážeme určit, jak dlouho tento rekord zůstane nedotčen. V případě Cristiana Ronalda byla jeho nejrychlejší branka zaznamenána po necelých čtyřech minutách během duelu s Juventusem v roce 2013, jeho konkurent Lionel Messi je na tom v tomto ohledu o něco lépe. Před dvěma lety odstartoval už ve třetí minutě nevídanou kanonádu proti Celticu, který si z Camp Nou odvezl příděl 0:7.

Ve finále se podařilo nejrychleji skórovat italskému legendárnímu stoperovi Paolu Maldinimu. Kapitán AC Milán poslal svůj tým proti Liverpoolu v památném a nezapomenutelném boji o titul v roce 2005 do vedení už 53 vteřinách, po lépe zvládnutém penaltovém rozstřelu se ale nakonec radovali ze zisku trofeje Reds s dvojicí Čechů Vladimírem Šmicrem a Milanem Barošem.

Nejrychlejší gól Ligy mistrů: Roy Makaay (10,12 sekundy) – Bayern Mnichov vs. Real Madrid (7. března 2007)
Nejrychlejší gól finále Ligy mistrů: Paolo Maldini (53 sekund) – AC Milán vs. Liverpool (25. května 2005)

Všechny zápasy v letošním ročníku prestižní Ligy mistrů sledujte výhradně v O2 TV na stanicích O2 TV Sport a O2 TV Fotbal. Nejlevnější vstupenka na Ligu mistrů? Pořiďte si balíček sportovních stanic O2 TV Sport Pack.

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru