Odnese řádění kanonýra Bulíře další soupeř? Bílí Tygři z Liberce přivítají Olomouc

Proč zápas sledovat…

Sobotní střetnutí mezi Libercem a Olomoucí nebude jednoduché pro ani jednu stranu. Bílí Tygři totiž v pátek hrají v Karlových Varech, Olomouc doma přivítá pražskou Spartu. Větším favoritem jsou nicméně domácí. Liberec po čtyřech jasných výhrách nečekaně podlehl Pardubicím, doma jsou ale svěřenci Filipa Pešána v posledních zápasech vynikající.

Skvěle si vede především útočník Michal Bulíř, který už v sedmi zápasech nasázel osm branek a s celkovými devíti body kraluje kanadskému bodování. Skvěle si vede i Marek Kvapil, zkušený třiatřicetiletý forvard nasbíral taktéž devět bodů, ke čtyřem gólům přidal pět asistencí.

Nepřehlédněte: O2 TV vstupuje do Tipsport extraligy: Hokejovou show ozdobí technologické novinky i zkušený tým komentátorů a expertů

Na druhé straně Olomouc měla skvělý úvod, jenže z posledních čtyř zápasů získala jen čtyři body. Venku podlehla Mountfield a Litvínovu, tedy dvěma vedoucím týmům Tipsport extraligy. Nejlepším hráčem hanáckého klubu je zatím Jan Knotek, autor čtyř bodů. Vidět jde i Zbyněk Irgl, který se hned třikrát zapsal do střelecké listiny.

Tři góly vstřelil i Lukáš Nahodil, všechny ovšem ještě v dresu Komety. V týdnu se ale Nahodil rozhodl pro přesun a nyní tak bude bojovat v dresu Olomouce. Co se vzájemných zápasů týče, Olomouc si nevede z celkového pohledu špatně, v Liberci ale příliš nevítězí. Od roku 2013, kdy se oba celky potkávají v extralize, se v Liberci odehrálo celkem jedenáct duelů a pouze dvakrát Olomouc dokázala Bílé Tygry obrat o všechny body.

 

Řekli před zápasem…

Filip Pešán, trenér Liberce: „Nejsme v extralize jediní, takové back-to-back zápasy se hrají každý týden. Musíme tomu samozřejmě přizpůsobit program, protože z Karlových Varů přijedeme pozdě v noci a znovu hrajeme už ve čtyři hodiny. Jinak se ale budeme připravovat stejně, jako by šlo o jakýkoli další zápas.“

Hráč, kterého se vyplatí sledovat…

Michal Bulíř, útočník Liberce

„Michal se potkal s vynikající formou. Jsem přesvědčen o tom, že potřebujeme především střelce, který rozhodne těsný zápas, jenž skončí o gól, spíš než kanonýra, který bude sázet spoustu gólů v utkáních, která vyhrajeme o sedm branek. Doufám, že Michal na své dosavadní výkony naváže a pomůže nám v klíčových momentech sezony,“ uvedl ke svému střelci kouč Liberce Filip Pešán.

Bulíř, sedmadvacetiletý rodák z Liberce, má vskutku vynikající formu. V sedmi zápasech nasázel už sedm branek a v sobotu bude mít ideální příležitost své konto navýšit. V předchozích pěti vzájemných zápasech ovšem Bulíř skóroval jen jednou, ve třech posledních duelech poté vůbec nebodoval.

Další utkání Tipsport extraligy za přítomnosti kamer O2 TV Sport sledujte v sobotu 6. října, předzápasové studio startuje v 15:45 hodin.

Tip: Podívejte se, jak můžete sledovat zápasy hokejové Tipsport extraligy u vás doma

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru