Moskevská senzace i střelecké koncerty Džeka či Neymara. Liga mistrů znovu bavila

Moskevská senzace

O největší překvapení druhého kola základních skupin Ligy mistrů se bezpochyby postarali hráči CSKA Moskva. V „plzeňské“ skupině si vyšlápli si Real Madrid, vítěze tří posledních ročníků prestižní soutěže. O jediný gól zápasu se postaral už v sedmé minutě Nikola Vlašič. „Bílý balet“, kterému chyběli zranění Marcelo, Sergio Ramos a Gareth Bale měl i velkou smůlu. Hned tři pokusy hostů skončili na brankové konstrukci, třetí zápas bez výhry a bez vstřeleného gólu ale neodvrátili.

Už jste viděli?  VIDEO: Jako kočka s myší. Podívejte se na sestřih zápasu Plzně na půdě AS Řím

Koncerty Džeka, Dybaly a Neymara

Hned trojici borců se podařilo v zápasech svých týmů nastřílet tři góly. Nesmírnou kvalitu v zakončení bosenského snajpra Edina Džeka v barvách AS Řím poznali na vlastní kůži plzeňští Viktoriáni, kteří odjeli z Itálie s debaklem 0:5. Někdejší forvard Teplic, Wolfsburgu a Manchesteru City skóre brzy otevřel a v poslední minutě ho také uzavřel.

Po kontroverzním vyloučení v úvodním duelu na půdě Valencie vyrukoval Juventus na nováčka soutěže Young Boys Bern bez letní posily Cristiana Ronalda. Na hřišti to ale znát nebylo, portugalskou superstar totiž dokonale zaskočil Paulo Dybala. Šikovný Argentinec skóroval dvakrát už v prvním poločase, po změně stran pak hattrick završil a rozhodl o výhře Juventusu 3:0.

Tip: Sestřihy vybraných zápasů Ligy mistrů najdete na našem Facebooku

A do třetice se podařilo hned třikrát zamířit do černého i Brazilci Neymarovi. Paris St. Germain museli po úvodní porážce v Liverpoolu zabrat a Crvenou Zvezdu Bělehrad od úvodních minut drtili. Výsledkem byla výhra 6:1, polovinu gólů obstaral právě hvězdný útočník.

Famózní Barcelona a skvělý Messi

Výsledky hovoří jasně. Ze všech hlavních aspirantů na zisk prestižní trofeje vstoupila do Ligy mistrů nejideálněji Barcelona. Katalánci se na boje v základní skupině naladili výhrou 4:0 nad PSV Eindhoven a uspěli také ve druhé, náročnější zkoušce v Londýně proti Tottenhamu. Znovu dokázali nastřílet čtyři góly, na výsledku 4:2 se dvěma zásahy podílel kapitán Lionel Messi. V součtu s prvním zápasem má na kontě už pět přesných zásahů!

Nejlevnější vstupenka na Ligu mistrů? Pořiďte si balíček sportovních stanic O2 TV Sport Pack!

Pět stoprocentních

Po úvodních dvou odehraných kolech má na kontě plný počet bodů pět celků. V „áčku“ jsou stoprocentní Atlétiko Madrid s Borussií Dortmund, ve skupině B vyhrál oba duely vedle Barcelony také milánský Inter, který hraje Ligu mistrů po sedmi letech. Posledním šestibodovým týmem je turínský Juventus ve skupině H.

Přehledně: Jízdní řád Plzně v Lize mistrů: Kdy a s kým se český mistr utká ve skupině?

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru