Fantasticky hrající Mountfield přivítá úřadujícího mistra. Prodlouží vítěznou sérii?

Proč zápas sledovat…

Kometa po dvou porážkách zabrala a gólem v poslední minutě přehrála třinecké Oceláře poměrem 2:1. O výhře rozhodl teprve osmnáctiletý útočník Karel Plášek mladší, který zaznamenal vůbec svou premiérovou trefu v Tipsport extralize.

Nyní se úřadující mistr představí na ledě Hradce Králové, který disponuje fantastickou formou. Na úvod sice jasně podlehl Spartě, od té doby ale šestkrát v řadě zvítězil a společně s Litvínovem vládne celé Tipsport extralize.

Nepřehlédněte: O2 TV vstupuje do Tipsport extraligy: Hokejovou show ozdobí technologické novinky i zkušený tým komentátorů a expertů

Nejlepším hráčem domácích je zatím obránce Petr Zámorský, autor šesti kanadských bodů. Nejlepším kanonýrem je poté Tomáš Vincour, bývalý útočník Komety nastřílel už čtyři branky. Na druhé straně si šest kanadských bodů připsal Petr Holík, tři branky má poté na svém kontě Martin Zaťovič.

Stejný počet gólů si v dresu brněnské Komety připsal i Lukáš Nahodil, ten ale v průběhu týdne opustil Brno a zamířil do Olomouce.

Mírným favoritem zítřejšího klání je Mountfield. Ten loni sice první domácí vzájemný zápas prohrál 2:4, od té chvíle ale uspěl třikrát v řadě a zítra bude chtít tuto sérii prodloužit. Zvládne porazit úřadujícího mistra a zůstane v čele tabulky?

Řekli před zápasem…

Tomáš Vincour, útočník HK Mountfield: „Ke každému soupeři přistupujeme stejně, hlavně s pokorou a respektem. Sami si ale samozřejmě také musíme věřit a být sebevědomí, tak aby i soupeř respektoval naši sílu. Uděláme maximum pro to, abychom v zápase vyhráli.“

Libor Zábranský, trenér Komety Brno: „Můžeme být spokojeni s vynikajícími výkony brankářů a s obrannou hrou. S čím spokojení být nemůžeme, je proměňování šancí a hra v situaci pět na pět. Tam zatím neproměňujeme šance. Naopak přesilovky nám zatím klapou velmi dobře, to stejné platí o procentuální úspěšnosti oslabení, která je na velmi vysoké úrovni. Musíme zlepšit koncovku, herní projev a vše ostatní potom bude o to lepší.“

Hráč, kterého se vyplatí sledovat…

Tomáš Vincour, útočník HK Mountfield

Tomáš Vincour je rodákem z Brna, Kometa je jeho mateřským klubem a právě s Kometou loni a předloni slavil zisk mistrovského titulu. Nyní se ale sedmadvacetiletý útočník představí na druhé straně a vůbec poprvé bude stát proti svému mateřskému klubu.

Vincour si v Hradci Králové zatím vede velice obstojně. Nasázel již čtyři branky, přidal i jednu asistenci a je druhým nejproduktivnějším hráčem celého týmu. Prosadí se i proti svému bývalému klubu?

 

Další utkání Tipsport extraligy za přítomnosti kamer O2 TV Sport sledujte v pátek 5. října, předzápasové studio začíná už v 17:45 hodin!

Tip: Podívejte se, jak můžete sledovat zápasy hokejové Tipsport extraligy u vás doma

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru