China Open v Pekingu: Skvělá Siniaková poslala Kvitovou na Turnaj mistryň!

Kateřina Siniaková na podniku s dotací přes osm milionů dolarů postupně vyřadila Belgičanku Van Uytvanck a Srbku Krunič. V osmifinále ji ovšem čekala soupeřka, která je kvalitou ještě o level výš – Kiki Bertens. Rodačka z Hradce Králové se favorizované Nizozemky nezalekla a předvedla sebevědomý výkon. Po hodině a půl slavila další výhru bez ztráty setu.

Dvaadvacetiletou tenistku může postup do čtvrtfinále v čínské metropoli těšit hned ze tří důvodů. Nejen, že sama sobě opět dokázala, že se může měřit se světovou špičkou a že se v žebříčku WTA posune nejvýše v kariéře, ale také pomohla českým parťačkám. A to poměrně výrazně.

Aktuální české jedničce Petře Kvitové definitivně zajistila po dvouleté odmlce start na Turnaji mistryň a vyřazením Bertens k účasti v Singapuru pomohla i Karolíně Plíškové. Ta v Pekingu svůj duel 3. kola nezvládla, i přesto zůstala na posledním postupovém místě s desetibodovým náskokem právě před nizozemskou tenistkou.

Odměnou bude pro Siniakovou duel s druhou hráčkou světového žebříčku. O postup do semifinále si potřetí v kariéře zahraje s Dánkou Caroline Wozniacki, další jistou účastnicí Turnaje mistryň. Postará se česká bojovnice o další překvapení?

Nejen tento duel, ale i všechny ostatní čtvrtfinálové zápasy na China Open sledujte živě od pátečního rána na O2 TV Sport a O2 TV Tenis!

Tip pro sportovní fanoušky: Pořiďte si O2 TV Sport Pack a sledujte Ligu mistrů, českou fotbalovou ligu, hokejovou extraligu nebo prestižní tenisové turnaje!

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru