VIDEO: Jako kočka s myší. Podívejte se na sestřih zápasu Plzně na půdě AS Řím

Už od úvodních minut dávali domácí jasně najevo, kdo bude diktovat tempo zápasu. Svěřenci kouče Pavla Vrby si sice v úvodu vypracovali zajímavé situace, ovšem na rozdíl od domácích je nedokázali proměnit. Římanům pomohl brzký gól z kopačky nejzářivější hvězdy večera Edina Džeka. Někdejší teplický forvard pět minut před poločasovou přestávkou náskok svého týmu ještě navýšil.

Také čtěte: Středeční taháky v Lize mistrů? Tottenham vyzve Barcelonu, Neapol jde na Liverpool

Římané i po změně stran kontrolovali hru a přidali další tři góly. Po Cengizovi Ünderovi se trefil další mladík v sestavě Justin Kluivert a v poslední minutě završil pětigólový koncert AS ten, kdo ho odstartoval – skvělý Džeko. Tou dobou byl na hřišti i Patrik Schick, který odehrál závěrečnou čtvrthodinku.

Ohlasy po zápase:

Pavel Vrba, trenér Plzně: „Je to jednoduché. Soupeř byl lepší a zaslouženě vyhrál 5:0. Samozřejmě nás mrzí, že v poslední době v zápasech venku dostáváme brzo góly a pak samozřejmě ten zápas je tím trošku ovlivněný. Ale přiznejme si, že první gól nerozhodl, rozhodl to, že kvalita soupeře byla lepší. Při standardních situacích jsme měli být mnohem důraznější, než jsme byli. Určitě hráči, kteří byli určení, si s tím vůbec neporadili. Můžeme pouze konstatovat, že dneska jsme v utkání uhráli výsledek, který odpovídal průběhu hry.“

Tip: Nejlevnější vstupenka na Ligu mistrů? Pořiďte si balíček sportovních stanic O2 TV Sport Pack

Edin Džeko, útočník AS Řím: „První gól zlomil zápas. Sebrali jsme jim sebevědomí. Sezonu jsme nezačali dobře, já také nedával tolik gólů, jak bych chtěl, ale zlepšujeme se a tento zápas nám vyšel jako týmu i mě osobně. Znám Plzeň velmi dobře. Že jim dávám tolik branek je ale spíše náhoda. Stává se, že proti jednomu týmu to padá a proti jinému ne. To je fotbal.“

Radim Řezník, obránce Plzně: „Pochopili, co je realita. Tyhle týmy potrestají to, co soupeři u nás v lize ne. Je škoda, když dostaneme ve 3. minutě gól. Pak je to těžké. Navíc jsme dostali do poločasu druhý gól. Třetí gól byl zlomový, hráli jsme bez míče, docházely nám síly a skončilo to, jak to skončilo.“

AS Řím – Viktoria Plzeň 5:0 (2:0)
Branky: 3., 40. a 90.+2 Džeko, 64. Ünder, 73. Kluivert. Rozhodčí: Raczkowski – Obukowicz, Listkiewicz (všichni Pol.). ŽK: Schick – Hejda. Diváci: 41.243.
Sestavy:
AS Řím: Olsen – Florenzi, Fazio, Juan Jesus, Kolarov (74. Luca Pellegrini) – Cristante, N'Zonzi – Ünder (74. Schick), Lorenzo Pellegrini (74. Zaniolo), Kluivert – Džeko. Trenér: Di Francesco.
Plzeň: Kozáčik – Řezník, Hejda, Hubník, Limberský – Procházka, Hrošovský – Zeman (71. Ekpai), Hořava (64. Kolář), Kovařík – Krmenčík (78. Řezníček). Trenér: Vrba.

Jak si povede český mistr v dalších zápasech prestižní Ligy mistrů sledujte exkluzivně pouze na O2 TV Sport! Jízdní řád Plzně v Lize mistrů: Kdy a s kým se utká ve skupině?

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru