Tři dosavadní největší překvapení Tipsport extraligy

Michal Bulíř – Bílí Tygři Liberec

Sedmadvacetiletý útočník prožil nejgólovější sezónu před třemi lety, tehdy nasázel 19 branek. Už po sedmi zápasech aktuálního ročníku Tipsport extraligy se ale zdá, že svůj nejlepší výkon zcela jistě překoná. Bulíř má za sebou parádní start a v sedmi zápasech si připsal osm branek. K tomu přidal jednu asistenci a zatím tak kraluje celé Tipsport extralize.

V prvních dvou zápasech Bulíř nebodoval, jelikož Liberec nevstřelil jedinou branku. Od té chvíle ale boduje pravidelně. Dvakrát se Bulíř trefil hned ve dvou zápasech, proti Zlínu poté zaznamenal hattrick.

Jan Košťálek – HC Sparta Praha

Jan Košťálek se po šesti letech vrátil ze zámoří do Sparty a úvod mu zatím poměrně vychází. Třiadvacetiletý bek sice v posledních dvou zápasech nebodoval, jinak ale sbírá body pravidelně.

Celkem jich získal už šest za tři branky a stejný počet asistencí a momentálně tak vládne produktivitě obránců. Košťálek navíc ve druhé obranné dvojici hraje pravidelně okolo třiadvaceti minut, na slušnou porci si přijde i v přesilových hrách.

Tip: Podívejte se, jak můžete sledovat zápasy hokejové Tipsport extraligy u vás doma

Vojtěch Němec – HC Škoda Plzeň

Po šesti letech opustil Vojtěch Němec brněnskou Kometu. Loni už hostoval v Mladé Boleslavi, před sezónou ale opustil mistra natrvalo. O dvaatřicetiletého útočníka projevila zájem Plzeň, kam také hned v úvodu května zamířil. Němec prožil velmi solidní přípravu, Klatovy od něj inkasovaly dokonce pět branek. Očekávání tak byla poměrně vysoká.

A Němec si svou formu z přípravy přenesl i do úvodu nové sezóny, ve které v šesti zápasech vstřelil stejný počet branek a přidal i dvě přihrávky. Nejvíce rodákovi z České Lípy samozřejmě pomohl zápas v Chomutově. Němec nasázel svěřencům Vladimíra Růžičky čtyři branky a stal se jasnou první hvězdou duelu. Spolu s Milanem Gulašem tak zatím drží Škodu nad vodou. Plzeň totiž zatím střídá dobré výkony s těmi špatnými a aktuálně tak je až na sedmé pozici.

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru