Úterní program Ligy mistrů: Giganti si chtějí spravit chuť a udělat krok k postupu

Real zahájil cestu za postupem z „plzeňské“ skupiny hladkou výhrou 3:0 nad AS Řím a očekává se, že si další tři body připíše i po duelu v Moskvě s CSKA. „Bílý balet“ se bude chtít vrátit na vítěznou vlnu, minulý týden se mu totiž dvakrát nepovedl. Po prohře 0:3 v Seville o víkendu uhrál v madridském derby s Atlétikem jen bezbrankovou remízu.

„V posledních zápasech jsme nebyli produktivní, na druhou stranu s výjimkou prvního poločasu v Seville jsem byl s přístupem týmu spokojený. V Moskvě to určitě zlomíme,“ věří kouč Realu Julen Lopetegui, jemuž budou chybět zranění Sergio Ramos, Marcelo a také Gareth Bale.

Jestli některý z hlavních favoritů Ligy mistrů v úvodním kole zklamal, pak to byl Manchester City. Na domácí půdě nečekaně přenechal všechny body Lyonu. Anglický mistr tak musí nutně zabrat proti nováčkovi soutěže z Hoffenheimu, v jehož sestavě by neměl chybět Pavel Kadeřábek. Citizens by mohlo pomoct, že se na lavičku po odpykaném trestu vrátí trenér Pep Guardiola.

Pořádně těžká zkouška čeká i na dalšího premianta v letošním ročníku slavné soutěže. Švýcarský Young Boys Bern se představí v Turíně proti Juventusu, který bude obrovským favoritem i bez Cristiana Ronalda. Hvězdný Portugalec totiž bude po brzkém kontroverzním vyloučení v úvodním duelu ve Valencii (2:0) jen na tribuně. „Ronaldo je jen jeden, je pro nás samozřejmě strašně důležitý, ale dokážeme ho nahradit. Chceme vyhrát a udělat krok k postupu,“ prohlásil záložník „Staré dámy“ Rodrigo Bentancur.

Velká pozornost bude upřena i na druhý duel skupiny H. Fanoušky bude zajímat, zda Manchester United odvrátí hrozící krizi a po třech zápasech bez výhry opět konečně uspěje. Vstup do soutěže mu vyšel, na půdě Young Boys vyhrál 3:0, uspěje na Old Trafford i proti Valencii?

Z posledního zápasu v domácí lize nečekaně odešel bez bodu i Bayern Mnichov, který si po prohře s Herthou bude chtít spravit náladu proti Ajaxu. Také bavorský velkoklub může po úvodní výhře nad Benfikou udělat v případě dalšího plného bodového zisku velký krok k postupu do vyřazovací fáze.

Nepřehlédněte: Na Plzeň čeká AS Řím posílený výhrou v derby. Překvapí Vlky družina Pavla Vrby?

  • Úterní program Ligy mistrů:
18.55 Hoffenheim – Manchester City
Juventus – Young Boys Bern
21.00 AEK Atény – Benfika Lisabon
Bayern Mnichov – Ajax Amsterdam
Olympique Lyon – Šachtar Doněck
AS Řím – Viktoria Plzeň
CSKA Moskva – Real Madrid
Manchester United – Valencie

Všechny zápasy můžete sledovat v exkluzivních přímých přenosech pouze v O2 TV. Stanice O2 TV Sport odvysílá souboj AS Řím vs. Viktoria Plzeň, ostatní úterní zápasy pak nabídne O2 TV Fotbal. Díky multidimenzi si sami vyberete, na které ze souběžně hraných utkání se chcete dívat.

Tip: Nejlevnější vstupenka na Ligu mistrů? Pořiďte si balíček sportovních stanic O2 TV Sport Pack

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru