Na Plzeň čeká AS Řím posílený výhrou v derby. Překvapí Vlky družina Pavla Vrby?

AS Řím je doma proti Plzni jasným favoritem. V Serii A zvládl bez problémů poslední dva zápasy a začíná se zvedat. Ovšem bez přispění Patrika Schicka, který se zatím neprosadil a do římského derby ani nenastoupil.

Těžké ligové utkání má za sebou i Plzeň, která taktéž mohla slavit. Doma dala zapomenout na venkovní neúspěchy se Slavií a Jabloncem a po dramatickém průběhu přehrála Spartu nejtěsnějším rozdílem 1:0. Nyní jede do Říma s poměrně jasným pocitem, že nemá co ztratit. V prvním představení v novém ročníku Ligy mistrů uhrála doma bod s CSKA Moskva, i když po první půli rozhodně myslela na vítězství.

Tip: Nejlevnější vstupenka na Ligu mistrů? Pořiďte si balíček sportovních stanic O2 TV Sport Pack

Zabrat musí naopak AS Řím, který v prvním duelu zcela jasně podlehl Realu Madrid 0:3. Vlky srazila na kolena především první branka, kterou Isco obstaral v poslední minutě první půle. Poté se ještě trefili Bale a Mariano a AS tak z Madridu odjelo s nepořízenou.

Na Viktorku mají Římané poměrně čerstvé vzpomínky. V Doosan Aréně AS překvapivě zvítězit nedokázali, v roce 2016 se v rámci Evropské ligy zrodila remíza 1:1. Doma už ale Řím českého mistra deklasoval poměrem 4:1, hattrickem se o to postaral Edin Džeko. Zbývající dvě branky v tomto dvojutkání zaznamenal Diego Perotti, ten má ale zdravotní potíže a hrozbou pro Plzeň by tak být neměl.

Řekli před zápasem…

David Limberský, obránce Viktorie Plzeň: „Když odvedeme maximum a Řím bude lepší, tak se nedá nic dělat, musíme do toho ale dát všechno. Věřím, že budeme mít odvahu jít dopředu. Chceme být aktivní a uvidíme, co nám domácí dovolí. Oni s námi potřebují uhrát šest bodů, takže budou mít určitě velkou motivaci a chuť nás porazit. Budeme chtít odvést maximum. V Římě už jsme hráli a dali jsme gól, chceme být aktivní, rozhodně tam nejedeme jenom bránit.“

Hráč, jehož se vyplatí sledovat…

Edin Džeko, útočník AS Řím

Pokud má někdo překonat defenzivu úřadujícího českého mistra, je to právě útočník Edin Džeko, který to v Česku moc dobře zná. Již tři sezóny pravidelně sází branky v Itálii, loni pomohl Vlkům čtyřiadvaceti góly. Letošní sezóna mu ale zatím příliš nevychází, v sedmi duelech skóroval jen jednou. Na Viktorku má nicméně skvělé vzpomínky, které by si rád v zítřejším utkání oživil.

Jak si Plzeň povede v Itálii? Druhé utkání jediného českého zástupce v Lize mistrů uvidíte ve úterý 2. října v přímém přenosu pouze na O2 TV Sport! Zápasové studio začíná ve 20.20 hodin.

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru