Wuhan si podmanila Běloruska Sabalenka, titul z Taškentu patří hráčce ze třetí stovky

Wuhan

Vítězka. Vůbec poprvé v kariéře startovala na turnaji kategorie Premier 5 a hned je z toho největší úspěch v kariéře. Dvacetiletá Aryna Sabalenka z Běloruska předvedla v Číně parádní jízdu, kterou završila ve finálovém souboji s Anett Kontaveit. O dva roky starší Estonku smetla stejně jako předchozí tři soupeřky ve dvou setech a suverénně si došla pro svůj druhý titul a prémii přes 10 milionů korun. Ten první vybojovala světová dvacítka v srpnu v New Havenu.

Česká stopa. Do hlavní fáze Wuhan Open s dotací bezmála 2,8 milionu dolaru zasáhlo hned pět českých hráček. Překvapivě už ve druhém kole skončila vítězka z Tokia Karolína Plíšková, stejně jako Barbora Strýcová. Pro českou jedničku Petru Kvitovou se stalo stropem osmifinále, nejdále dokráčela Kateřina Siniaková, kterou poslala ve čtvrtfinále ze hry pozdějšího finalistka Estonka Kontaveit.

Taškent

Vítězka. Jméno Margarita Gasparyan kdysi figurovalo v pořadí dvouhry dokonce v první padesátce, po zranění se ovšem na dlouho dobu z kurtů vytratila a propadla se až na konec třetí stovky. V Taškentu ovšem čtyřiadvacetiletá Ruska ukázala, že se s ní musí stále počítat. Porazila postupně všechny soupeřky, recept na ní nenašla ve finále ani o sedm let mladší krajanka Anastasia Potapova. Gasparyan tak znovu po třech letech a podruhé v kariéře prožívá, jaké to je vyhrát podnik na okruhu WTA. Triumfem si navíc polepší i ve světovém žebříčku.

Česká stopa. Do Taškentu zamířila pouze Barbora Štefková. Třiadvacetiletá tenistka z Olomouce se ovšem nedokázala poprat s nástrahami kvalifikace a do hlavní fáze turnaje se neprobojovala.

https://www.youtube.com/watch?v=wZfLPMr4mek

Tenisoví fanoušci si na své přijdou i v následujících dnech. A půjde o opravdovou lahůdku! Právě nyní totiž začaly boje na dalším ze série turnajů na asijském kontinentu – China Open. Přímé přenosy ze špičkově obsazeného turnaje v Pekingu i s českou účastí sledujte na O2 TV Sport a O2 TV Tenis!

Foto: wuhanopen.org, tashkentopen.uz

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru