Kdo ovládne bitvu rivalů? Ligový šlágr mezi Plzní a Spartou sledujte na O2 TV Fotbal!

„Zápas se Spartou je jako každý rok vždy jeden z těch největších,“ nechal se před pátečním duelem slyšet plzeňský záložník Jan Kopic. S jeho slovy nelze než souhlasit. Už je kvůli tradičně skvělé, až elektrizující atmosféře na stadionu se musí souboje velkých rivalů líbit každému, ať už fandí kterémukoli mužstvu.

Náboj nebude chybět ani tomu nadcházejícímu, který je jednoznačně největším tahákem 10. ligového kola. Jeho vítěz se minimálně do zápasu Slavie vyšvihne do čela tabulky, což zní lákavě pro oba celky. Určit favorita v takových zápasech je většinou sakramentsky složitým úkolem. Asi takhle – ve větší pohodě jsou určitě sparťané.

Vyhráli tři zápasy za sebou a zůstávají jediným týmem ve FORTUNA:LIZE, který má v kolonce porážek stále nulu. Na očekávaný šlágr se navíc naladili hladkou výhrou 4:1 nad Libercem. „Jsme déle pospolu, v kabině se vytváří dobrá parta a na hřišti si rozumíme,“ těší kapitána Josefa Šurala.

To v úvodu sezony dobře šlapající stroj ze západu Čech se v poslední době zasekl. V předchozích třech kolech hned dvakrát prohrál – 0:4 na Slavii a naposledy 0:3 v Jablonci. Tam svěřenci kouče Pavla Vrby padli zcela zaslouženě po bezkrevném výkonu. Další zaváhání už nechce jediný český zástupce v letošním ročníku Ligy mistrů v žádném případě dopustit. V jejich prospěch hraje jeden zásadní fakt, a to, že Sparta v Plzni neumí.

Historie mluví jasnou řečí. Letenští dokázali z posledních osmi utkání vyplenit Štruncovy sady pouze jedinkrát. Stalo se tak v minulé sezoně, kdy si Pražané odvezli tři body za výhru 2:0.

Řekli před zápasem…

Jan Kopic, záložník Plzně: „Sparta stabilizovala svůj kádr a vypadá, že je silnější. Navíc se soustředí jen na jeden zápas týdně, protože hrají pouze ligu. V těchto velkých utkáních to ale vždy bývá vyrovnané a rozhodují maličkosti. Sparta má určitě kvalitní hráče, nelze na ně nahlížet z individuálního hlediska, ale spíše z toho týmového.“

Zdeněk Ščasný, trenér Sparty: „Jestli je porážka Plzně v Jablonci výhoda, nebo nevýhoda? Je to prostě fakt. Venku a doma je Plzeň trochu odlišná a navíc pořád má tým, který se bezesporu dokáže připravit na velké zápasy. Mají nejzkušenějšího trenéra. Bez ohledu na to, jak hráli v Jablonci, čekám těžký zápas.“

Nepřehlédněte: Taháky 10. kola FORTUNA:LIGY: Rozjetá Sparta si jede pro body k mistrovi, Baník přivítá Slavii

Hráč, jehož se vyplatí sledovat…

Nicolae Stanciu, záložník Sparty

Když se daří celému týmu, jdou nahoru i výkony jednotlivců. Platí to i v případě rumunského špílmachra. Jak účinnou zbraní Sparty dokáže být, jasně demonstroval v duelu s Libercem. Dva góly dal sám a další připravil. Jeho forma stoupá a kdy jindy by měl ukázat, než v souboji s úřadujícím mistrem, že je opravdovým lídrem a tahounem týmu?

O očekávanou páteční bitvu mezi plzeňskou Viktorií a pražskou Spartou samozřejmě nepřijdete. V přímém přenosu ji odvysílá stanice O2 TV Fotbal, tradiční zápasové studio začíná už v 18:30. Těšit se můžete na všechny výhody a vychytávky, které přináší jedinečná multidimenze!

Jak můžete šlágr FORTUNA:LIGY sledovat? Stačí si za 199 Kč objednat balíček O2 TV Sport Pack, který vám na 30 dní odemkne stanice O2 TV Sport, O2 TV Fotbal i O2 TV Tenis.

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru