Taháky 10. kola FORTUNA:LIGY: Rozjetá Sparta si jede pro body k mistrovi, Baník přivítá Slavii

Desáté kolo začne již tradičně v pátek, hrát se ale tentokrát budou hned dva zápasy. Kolo otevře souboj mezi Bohemians 1905 a Karvinou. Bohemka sice už dvakrát v řadě neskórovala, přesto je favoritem. Především kvůli tomu, že poslední čtyři vzájemné zápasy ovládl vždy domácí tým. Karviná ovšem v minulém kole nasázela Příbrami čtyři branky a bodovat by chtěla i v pátek.

Poté na nás čeká jeden z hlavních šlágrů kola, Plzeň si to doma rozdá s rozjetou Spartou. Pražané jako jediní ještě v lize neprohráli, naposledy přejeli Liberec 4:1 a skvěle si vedl Nicolae Stanciu, autor dvou branek a dvou asistencí.

Plzeň je v letošní sezóně doma sice zatím stoprocentní, ale v posledních zápasech rozhodně nepředvedla ideální výkony. Na Slavii inkasovala čtyři branky, v posledním duelu v Jablonci tři. Viktorii se nevydařil ani druhý poločas prvního utkání Ligy mistrů proti Moskvě, vedení 2:0 udržet nedokázala a nakonec pouze remizovala 2:2.

Poslední vzájemný zápas taktéž skončil 2:2, tehdy ale byla situace opačná. Sparta po bleskovém úvodu o dvě branky vedla, Plzeň ale dokázala zápas dostat do remízového stavu.

Už jste viděli? VIDEO: Jablonec byl ve všem lepší, Koláře hodnotit nebudu, řekl Vrba po debaklu

Sobota nabízí taktéž nesmírně zajímavé duely. Dukla Praha hostí Zlín, který v poháru devíti góly zdemoloval Slavičín. Dukla je na tom aktuálně stále velmi zle. I když si připsala první výhru v sezóně, v Olomouci bodovat nedokázala.

Proti Fastavu jde do utkání jako jasný outsider, se Zlínem ale naposledy prohrála v roce 2009. Od té doby spolu celky odehrály devět vzájemných utkání a hned šestkrát slavila Dukla.

Příbram bude v sobotu napravovat nezdar s Karvinou, proti ovšem bude Mladá Boleslav, která si bude chtít spravit chuť po nepovedeném pohárovém utkání. Skvělou formu bude chtít potvrdit Nikolaj Komličenko, který v aktuální sezóně nasázel už deset branek.

O první body z venkovního utkání bude usilovat Opava, která má za sebou dobrý zápas proti Teplicím. Slovácko se vzpamatovává ze dvou nepovedených zápasů, ve kterých inkasovalo osm branek. Doma je favoritem, ovšem pouze mírným.

Poslední sobotní duel budou mít na starosti Liberec a Olomouc. Zatímco hosté by rádi výsledkově navázali na minulé kolo, Liberec se chce oklepat ze zápasu proti Spartě. Poslední vzájemné utkání U Nisy rozhodl Vladimír Coufal, ten už ale v Liberci nepůsobí.

Kolo se tentokrát bude dohrávat v neděli. Jako první se do svého utkání pustí Baník Ostrava a Slavia Praha. Domácí podruhé v řadě přivítají doma pražský celek, tentokrát ale chtějí skórovat a získat nějaký ten bodík.

Hosté si budou muset dávat pozor na Milana Baroše, který minule skóroval a odehrál velmi dobré střetnutí. Na druhé straně v posledních dnech září Jaromír Zmrhal, který se trefil již třikrát v řadě.

Tip: Pořiďte si exkluzivní balíček O2 TV Sport Pack a sledujte všechny zápasy FORTUNA:LIGY a prestižní Ligy mistrů!

Závěrečný zápas 10. kola obstarají Teplice a Jablonec. Domácí celek po porážce od Opavy vyměnil kouče i sportovního ředitele a proti Jablonci favoritem nebude. Hosté si totiž v minulém kole vyšlápli na Plzeň a výkon z pondělí jistě chtějí zopakovat.

Pokud bychom ale brali v potaz vzájemné duely, Teplice by pravděpodobně měly bodovat. Naposledy totiž domácí celek prohrál ve vzájemném utkání před šesti lety.

Všechny zápasy 10. kola FORTUNA:LIGY uvidíte opět jen v O2 TV. V případě zápasů Plzně se Spartou, Baníku se Slavií a Liberce s Olomoucí se můžete na stanici O2 TV Sport v rámci přímých přenosů těšit i na tradiční doprovodné studio se zajímavými hosty.

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru