Trávník plzeňským katem, video poprvé vylučovalo. Zajímavosti 9. kola FORTUNA:LIGY

V příštím kole bez třech vykartovaných

Roman Potočný jako čtvrtý hráč v nové sezóně inkasoval čtyři žluté karty a v příštím kole bude chybět. Hrát zcela jistě nebudou ani Damjan Vukliševič z Liberce a Vlastimil Daníček ze Slovácka. Oba hráči byli vyloučeni a trest je nemine.

Trávník napodobil Mingazova, Doležala a Kopice

Pouze sedm hráčů za posledních šest let skórovalo v jednom utkání proti Viktorii Plzeň alespoň dvakrát. Před pěti lety dvakrát skóroval proti Viktorce Zoran Danoski a Jan Kopic, následovali Elvis Bratranovič, který jako jediný vstřelil hattrick, Ruslan Mingazov, Lukáš Železník, Martin Doležal a Dominik Mašek.

Nyní se k nim připojil Michal Trávník, který k výhře Jablonce nad Plzní 3:0 přispěl dvěma góly. Právě Jablonec má na dvougólové střelce proti úřadujícímu mistrovi patent. Trávník se stal čtvrtým hráčem Baumitu za posledních šest let, kterému se něco takového povedlo. Kromě něj dva góly vstřelili již zmínění Jan Kopic, Ruslan Mingazov a Martin Doležal.

 

Plzeň a sedm inkasovaných branek ve dvou venkovních duelech v řadě? Již známá věc

Plzeň inkasovala čtyři branky v Edenu a nezvládla ani zápas v Jablonci, kde prohrála vysoko 3:0. V posledních dvou zápasech venku tak dostala již sedm branek, což se Viktorii stalo i na konci sezóny 2015/16.

I tehdy v tom figurovala Slavia, která Plzeň deklasovala 5:0. Předtím Viktorka nezvládla zápas s Mladou Boleslaví a prohrála jej 2:0.

Už jste viděli? VIDEO: Jablonec byl ve všem lepší, Koláře hodnotit nebudu, řekl Vrba po debaklu

Teplice po prohře mění trenéra

Teplice uhrály bod na půdě Mladé Boleslavi, následně doma porazily Karvinou. Jenže v devátém kole podlehly Opavě a představenstvo se tak dnes rozhodlo vyměnit hlavního kouče i sportovního ředitele.

Daniela Šmejkala v pozici hlavního trenéra dnes nahradil Stanislav Hejkal, sportovním ředitelem bude po Jakubu Dovalilovi Štěpán Vachoušek.

Prvním desetigólovým střelcem Komličenko

Skutečně skvostnou formu má nyní ruský útočník Nikolaj Komličenko. Ten dvakrát udeřil i do sítě Slovácka a na svém kontě už má celkem deset branek. Komličenko si tak vypracoval poměrně solidní náskok, druhý Michael Krmenčík má aktuálně stále sedm zásahů.

Stanciu a Letič se čtyřmi „kanadskými body“

Nejlepší zápas v české lize odehráli Nicolae Stanciu a Bojan Letič. Ofenzivní hvězda Sparty přispěla k výhře 4:1 nad Libercem dvěma góly a dvěma asistencemi, defenzivní hráč Karviné poté k totožné výhře nad Příbramí přispěl hned čtyřmi přihrávkami.

Zmrhal po čtyřech letech znovu se skvělou sérií

Jaromír Zmrhal má momentálně vynikající formu, skóroval už ve třetím domácím utkání v řadě. Záložník Slavie se trefil proti Plzni, následně skóroval do sítě Bordeaux v Evropské lize a naposledy překonal i defenzivu Bohemians 1905.

Hned dva góly byly z toho vítězné, ještě lépe si ale vedl před čtyřmi lety, kdy taktéž skóroval doma třikrát v řadě. Tehdy se trefil proti Baníku, Liberci a Plzni. Ve všech případech se ale o vítěznou branku jednalo.

https://www.youtube.com/watch?v=huE2IODsz2I

Poprvé v historii české ligy vylučovalo video

Poprvé v historii české ligy vyloučil rozhodčí hráče na základě VAR. V 53. minutě utkání mezi Spartou a Libercem fauloval obránce hostů Damjan Vukliševič domácího útočníka Benjamina Tetteha a po následné konzultaci ve voze videorozhodčího dostal Petr Ardeleanu jasný pokyn.

Miroslav Zelinka s Jiřím Adamem usoudili, že se jednalo o zákeřný a nesportovní faul a hlavní rozhodčí na hřišti dostal pokyn, aby hostujícího hráče vyloučil.

Tip: S balíčkem O2 TV Sport Pack můžete sledovat z každého kola FORTUNA:LIGY kterýkoli zápas! Podívejte se, jak si ho můžete pořídit.

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru