Začíná Wuhan Open. Velký turnaj ozdobí světová špička včetně českých hvězd

Vybrat z českých tenistek tu, kterou to do nejlidnatějšího města ve střední Číně nejvíc, není vůbec nic těžkého. Petra Kvitová tady poprvé triumfovala v roce 2014, kdy se konal vůbec první ročník. Jako třetí nasazená prosvištěla až do finále, v němž si poradila i s Kanaďankou Eugenii Bouchard.

O dva roky později tady převedla dvojnásobná wimbledonská šampionka další spanilou jízdu. V šesti zápasech ztratila jediný set v osmifinálovém maratonu s tehdejší světovou jedničkou Angelique Kerber a ukončila třináct měsíců dlouhé čekání na zisk titulu. Jen pro doplnění – ve finále smetla dvakrát 6:1 Slovenku Dominiku Cibulkovou.

Po druhém triumfu přiznala, že Wuhan patří mezi její nejoblíbenější zastávky v kalendáři WTA. Mezi účastnicemi tak Petra Kvitová nechybí ani letos. Z pozice turnajové pětky bude chtít zaútočit na zlatý hattrick. Bez šance rozhodně není, ovšem musí počítat s tou nejtěžší možnou konkurencí.

Do Číny totiž přiletěly s výjimkou vítězky US Open Japonky Naomi Ósaka zabojovat o zisk titulu a sním spojenou pořádnou porci bodů a odměnou přes 10 milionů korun všechny hráčky z první desítky světového žebříčku. A všechny mají jen ty nejvyšší ambice. Nechybí ani obhájkyně loňského triumfu Francouzska Caroline Garcia (na foto) či aktuální vládkyně ženského světového tenisu Simona Halep z Rumunska.

Mezi hlavní favoritky musíme ovšem zařadit i druhou českou hvězdu v pavouku dvouhry Karolínu Plíškovou. Rodačka z Loun dorazí do Wuhanu namlsaná triumfem na turnaji v Tokiu, kde si po finálovém skalpu domácí hvězdy Naomi Ósaka připsala jedenáctý titul v kariéře.

Dongfeng Motor Wuhan Open je hodně očekávaný i proto, že může zamávat s pořadím pro Turnaj mistryň v Singapuru. Boj o titul na podniku s prize money takřka 2,8 milionu dolarů sledujte každý den na O2 TV Sport a O2 TV Tenis až do neděle 29. září, kdy bude na programu velké finále.

Tip pro sportovní fanoušky: Pořiďte si O2 TV Sport Pack a sledujte Ligu mistrů, českou fotbalovou ligu, hokejovou extraligu nebo prestižní tenisové turnaje!

Foto: wuhanopen.org

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru