V pohárech zažily zklamání, teď si chtějí spravit chuť. Jablonec přivítá mistrovskou Plzeň

Jablonečtí hrají ve skupině některého z pohárů poprvé v historii a při své premiéře museli vytrpět pořádně hořkou pilulku. Na půdě francouzského Rennes se prezentovali sympatickým výkonem a sahali po bodu, jenže v nastavení o něj kvůli nařízené penaltě přišli.

Jarní kometě se navíc v poslední době nedaří bodovat ani v lize. Po porážce 0:2 s Opavou v brněnském azylu prohráli na domácí půdě hladce 0:3 i s Mladou Boleslaví. Klid svěřencům kouče Petra Rady jistě nedodá ani fakt, že Plzeň na Střelnici v lize neprohrála už devětkrát v řadě.

Nicméně i Viktoriáni se musejí otřepat z lehkého zklamání. V úvodním duelu Ligy mistrů vedli nad CSKA Moskva po poločase 2:0, nakonec ale brali po remíze 2:2 jen bod. O výhru přišli stejně jako Severočeši v nastaveném čase z pokutového kopu. Na rozdíl od Jablonce, který se pohybuje ve středu tabulky, se tým kouče Pavla Vrby se drží na čele tabulky FORTUNA:LIGY.

Výhry Sparty i Slavie znamenají, že Plzeň je před dohrávkou na třetí pozici. Pokud ale v Jablonci vyhraje, poskočí zpátky před Letenské na druhou příčku a zároveň se bodově dotáhne na vedoucí Slavii. Motivace tak jedinému českému účastníkovi Ligy mistrů rozhodně nechybí.

Řekli před zápasem…

Petr Rada, kouč Jablonce: „Musíme se přes porážku v Rennes přenést, připravit se a znova namotivovat hráče na Plzeň. Čeká nás mistr ligy a další těžké utkání. Plzeň má kvalitní a široký kádr. Určitě i u Viktorie převládá nějaké zklamání, když v Lize mistrů vedla 2:0 a má nakonec jen bod. Naši hráči musí dobře zregenerovat a jdeme do dalšího boje.“

Pavel Vrba, kouč Plzně: „Výsledky Jablonce v posledních dvou kolech neodpovídají průběhu hry. Měli výraznou převahu, ale neměli štěstí a nevstřelili branky. Je to stabilizované mužstvo, které je tvořené už delší dobu a má velice kvalitní hráče, ať už starší zkušené, nebo mladé. Měli nejlepší jaro v minulé sezoně, je to hodně zajímavé mužstvo s velkou kvalitu. Sice hráli Evropskou ligu ve čtvrtek, ale zápas hrajeme až v pondělí. Normálně mužstva, která hrají Evropskou ligu, hrávala v neděli. Takže tím, že hrajeme až v pondělí, si myslím, že to pro ně nebude žádný problém.“

Hráč, jehož se vyplatí sledovat…

Michael Krmenčík, útočník Plzně

Jen těžko šlo vybrat jiné jméno. Plzeňský šutér v utkání Ligy mistrů proti CSKA Moskva ukázal instinkt gólového zabijáka, když se postarala o oba góly Viktoriánů a byl dokonce vybrán do ideální sestavy prvního kola celé soutěže. Teď se od něj očekává, že potvrdí střeleckou formu i v lize, nejlépe už v Jablonci. Na kontě má zatím sedm přesných zásahů.

Pondělní dohrávku 9. kola FORTUNA:LIGY mezi Jablonce a Viktorií Plzeň sledujte v té nejlepší možné vysílací kvalitě jen na O2 TV Sport a O2 TV FotbalTradiční zápasové studio začíná v 17.50 hodin.

Foto: fkjablonec.cz, fcviktoria.cz

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru