Druhý titul pro Plíškovou? V Tokiu vyzve ve finále grandslamovou vítězku!

Světová osmička Plíšková v semifinále narazila na Donnu Vekič, která se na tvrdém povrchu v japonské metropoli ukázala ve skvělém světle. V žebříčku je sice až na 45. místě, ale domů poslala hned dvě hráčky z elitní desítky a zálusk si dělala i na skalp české tenistky. Tentokrát už ale narazila.

Rodačka z Loun dovedla i třetí třísetový duel na turnaji do úspěšného konce, chorvatskou soupeřku porazila 6:2, 4:6 a 6:3. „Mám pocit, že se každým zápasem zlepšuju, ale lepší jsou i soupeřky. Bylo to ale semifinále, takže to je logické,“ nechala se v rozhovoru na kurtu slyšet Plíšková.

Po dubnovém triumfu na antuce ve Stuttgartu si může připsat svůj druhý letošní titul na okruhu WTA. Bude se ovšem muset vzepřít k velkému výkonu, na opačné straně kurtu totiž bude stát Naomi Ósaka, miláček domácích fanoušků a překvapivá vítězka US Open. Formu rozhodně má, což poznala ve čtvrtfinále na vlastní kůži i Barbora Strýcová. V Tokiu zatím neztratila ani set.

„Poslední zápas v turnaji bývá nejtěžší, ale už víte, že do něj můžete dát úplně všechno. Zároveň si chci finále užít, protože o titul se nehraje každý týden. Zkusím předvést nejlepší tenis a vyhrát,“ prohlásila odhodlaně Plíšková, která má s mladou Japonkou vyrovnanou bilanci 1:1.

Bitvu o titul na Toray Pan Pacific Open v Tokiu mezi Karolínou Plíškovou a Naomi Ósaka sledujte v přímém přenosu v neděli brzy ráno na stanici O2 TV Tenis!

Tip pro sportovní fanoušky: Pořiďte si O2 TV Sport Pack a sledujte Ligu mistrů, českou fotbalovou ligu, hokejovou extraligu nebo prestižní tenisové turnaje!

Foto: toray-ppo.com

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru