Boj o Vršovice! Využije Bohemka náročného programu Slavie?

Proč zápas sledovat…

V lize už Bohemka párkrát Slavii o všechny body obrala, venku se to ale Klokanům povedlo v historii české ligy jen jednou. A to hned v prvním utkání v sezóně 1993/94, kdy Bohemka zvítězila 2:3.

Od té chvíle na výhru z venkovního prostředí čeká a i proto tak hosté favoritem nejsou. Slavia zatím kraluje FORTUNA:LIZE a úspěšná byla v týdnu i v Evropské lize, kdy si zásluhou fantastické trefy Jaromíra Zmrhala poradila s Bordeaux.

Kouč Jindřich Trpišovský ale samozřejmě bude muset udělat několik změn. Je tak otázkou, v jakém složení domácí nastoupí. To hosté jdou do boje o Vršovice v plné palbě. Bohemka chce napravit poslední kolo, kdy i zásluhou neproměněné penalty Martina Haška mladšího podlehla Zlínu.

Jinak ale Bohemka znovu předvádí velmi solidní fotbal a aktuálně je tak na sedmé pozici. Jak jsme již uvedli výše, Slavia zatím celou tabulku FORTUNA:LIGY vede. V lize si naposledy bez problémů poradila se Slováckem, postupně se za favorita trefili Kúdela, Coufal a Tecl. Loni ve dvou vzájemných zápasech padla jediná branka, v Edenu se o ni postaral Josef Hušbauer.

hušbauer facebook

Řekl před zápasem…

Martin Hašek, trenér Bohemians 1905: „Slavia je v mých očích zatím jednoznačným kandidátem na zisk mistrovského titulu. Mužstvo je již usazené, trenér tam je také déle. Sparta takovou formu nemá. Podle mě mají největší předpoklady pro zisk titulu. Čeká nás velmi těžký soupeř. Na stadionu bude třeba více než 15 000 diváků s vynikající atmosférou. Chceme ke kvalitě utkání přispět. Oni hrají nátlakově a disponují fyzicky silnými a vysokými hráči. Náš poslední vzájemný zápas máme v živé paměti. V prvním poločase nás Slavia dostupovala a zatlačila do hluboké defenzivy. Ve druhé půli už jsme měli několik rychlých kombinačních akcích, ač jsme mohli remizovat, tak se nám to nepovedlo. U nich se toho příliš nezměnilo, stejně jako u nás. Stále nemáme bohužel hráče na pozici devítky, který by vyhrával vzdušné souboje. Navíc máme rozsáhlé problémy s personálním složením mužstva. Náš počet hráčů do pole se zmenšil. Teprve uvidíme, v jaké sestavě do derby nastoupíme.“

Hráč, jehož se vyplatí sledovat…

Jan Matoušek, záložník Slavie Praha

Jan Matoušek předváděl v Příbrami vynikající výkony, i proto si jej Slavia začátkem září stáhla do svého týmu. Matoušek zatím odehrál patnáct minut v lize proti Slovácku a v nastavení nastoupil i do utkání Evropské ligy proti Bordeaux.

Nyní by měl Matoušek dostat více prostoru a je klidně možné, že zasáhne i do základní sestavy. Dvacetiletý středopolař už letos proti Bohemce jednou nastoupil a v dresu Příbrami dvakrát skóroval do brány Tomáše Fryštáka.

Nedělní střetnutí mezi Slavií a Bohemians 1905 si na stanici O2 TV Sport užijete v té nejvyšší televizní kvalitě. Tradiční zápasové studio začíná už v 17.30 hodin!

Tip: S balíčkem O2 TV Sport Pack můžete sledovat z každého kola FORTUNA:LIGY kterýkoli zápas! Podívejte se, jak si ho můžete pořídit.

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru