Liberec spřádá plány, jak překvapit Spartu. Šural vyhlíží atraktivní zápas

Proč zápas sledovat…

O favoritovi zápase není třeba dlouze diskutovat. Herně sice Sparta v předchozích dvou zápasech s Duklou a na na půdě Baníku nikterak nezazářila, ale co je důležité, oba vyhrála a navíc ani jednou neinkasovala.

„Liberec bude hrát oproti Baníku odlišně, zatímco Ostrava hraje jednoduše a agresivně, Slovan se snaží tvořit už od založení útoku. Jsou velmi nebezpeční,“ uvědomuje si kouč Zdeněk Ščasný. Sparta půjde za dalšími třemi body i kvůli tomu, aby zůstala v kontaktu s vedoucím duem Slavia – Plzeň.

Severočeši přijedou s cílem pokusit se domácího favorita zaskočit. Proti Spartě se jim dlouhodobě nedaří, na Letné nevyhráli sedm let. Trenérský štáb Slovanu zatím v letošní sezoně marně hledá zaručeného střelce, s pouhými osmi nastřílenými góly je Liberec třetím nejhorším týmem v lize. Devátý tým tabulky má zase výhodu v tom, že proti Pražanům nebude mít co ztratit.

Řekli před zápasem…

Josef Šural, kapitán Sparty: „Myslím, že to pro fanoušky bude hezké utkání, Liberec se snaží hrát kombinační fotbal a mohlo by to tedy být zajímavé. Viděl jsem sestřih jejich zápasu na Dukle, který sice překvapivě prohráli, ale měli spoustu šancí. Některé zápasy nezvládli výsledkově, herně jsou na tom ale velice dobře a je to podle mě poměrně silný soupeř.“

Miroslav Holeňák, asistent trenéra Liberce: „Jednoznačným favoritem je Sparta. To nám může paradoxně trochu vyhovovat, protože jsme v posledních zápasech měli problém s hrou do plných. Budeme se snažit uspět a věřím, že zvolíme takovou taktiku, která nás k tomu dovede.“

Hráč, jehož se vyplatí sledovat…

Guélor Kanga, záložník Sparty

Ve vyhrocené bitvě s Baníkem svému týmu chyběl, v předchozím kole si totiž nechal za svlečení dresu dát čtvrtou žlutou kartu v sezoně, což znamená automaticky stopku pro další utkání. Proti Liberci by se do sestavy letenského celku měl vrátit, gabonský středopolař je totiž jedním z tahounů a klíčových hráčů Sparty. Svým výkonem by se měl snažit zbytečnou absenci odčinit.

Sobotní souboj Sparty s libereckým Slovanem si na stanici O2 TV Fotbal užijete v té nejvyšší televizní kvalitě. Tradiční zápasové studio začíná už v 18.30 hodin!

Tip: S balíčkem O2 TV Sport Pack můžete sledovat z každého kola FORTUNA:LIGY kterýkoli zápas! Podívejte se, jak si ho můžete pořídit.

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru