Výzva pro Strýcovou: Na turnaji v Tokiu se pokusí zaskočit šampionku US Open!

Zatímco v prvním kole si Strýcová s kvalifikantkou Zarinou Diyas z Kazachstánu poradila vcelku hladce, následný duel proti Estonce Anett Kontaveit by se dal bez nadsázky nazvat maratonskou bitvou. Trval přes tři hodiny a šťastnější odcházela do šaten česká hráčka. Postup vydřela po výhře 7:6, 3:6 a 7:5.

Náročná zkouška čeká plzeňskou bojovnici, které patří v žebříčku WTA 28. pozice, i ve čtvrtfinále. O postup mezi čtyři nejlepší si nezahraje s nikým jiným, než s Naomi Ósaka. Dvacetiletá Japonka nedávno dokonale zaskočila celý tenisový svět, když nečekaně ovládla i na úkor Sereny Williams závěrečný grandslam sezony – US Open.

Také čtěte: Obrat a postup. Plíšková je v Tokiu znovu ve čtvrtfinále, dostane se dál než loni?

Strýcová má se světovou osmičkou bilanci 1:1. Před třemi lety právě v Tokiu domácí hvězdičku dokázala porazila, loni ve Wimbledonu se ovšem pro změnu radovala Japonka. Jak dopadne jejich třetí vzájemný duel?

Atraktivní souboj Barboy Strýcové s Naomi Ósaka můžete v pátek ráno sledovat v přímém přenosu na O2 TV Sport, stejně jako duel Karolíny Plíškové, která v boji o semifinále narazí na Američanku Alison Riske.

Foto: toray-ppo.com

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru