Vrba o CSKA: Je nositelem kvality ruského fotbalu, má mladý, ale zkušený tým

„Je to velice důležitý zápas. Bude nás sledovat celá republika a věřím, že nám budou všichni fandit. Chceme předvést kvalitní výkon s dobrým výsledkem,“ nechal se slyšet Hubník, jeden z nejzkušenějších plzeňských borců, který v dresu Viktorie odehrál v Lize mistrů pět zápasů.

Slavný moskevský klub ověnčený mnoha ruskými tituly je sice papírově nejslabším ze soupeřů českého mistra ve skupině G, i přesto ale nečeká na Západočechy žádný slabý soupeř. To si dobře uvědomuje i kouč Pavel Vrba.

Také čtěte: CSKA Moskva – první překážka v Lize mistrů. Jak těžký soupeř Plzeň čeká?

„CSKA je nositelem kvality ruského fotbalu, která se ukázala hlavně během mistrovství světa,“ zdůraznil. „Viděl jsem je v posledních třech domácích zápasech, a i když mají nový kádr, tak jsou velmi kvalitní a zkušení,“ dodal na adresu středečního soupeře.

Co se týče skládání sestavy, pouze na zkušenosti klást důraz nehodlá. „Samozřejmě nějakou roli to hraje, netvrdím, že ne. Ale myslím, že se spíš budu dívat na to, jakou mají hráči v poslední době formu. Kdo z nich ji má podle mého přesvědčení nejlepší, tak i nastoupí, prohlásil Vrba, jenž nevyloučil možnost, že se trávníku objeví i uzdravený záložník Daniel Kolář.

Bývalý kouč české reprezentace stál na plzeňské lavičce, když Viktoriáni před pěti lety v poslední utkání skupiny při své druhé účasti v soutěži CSKA porazili 2:1 a právě na úkor moskevského celku proklouzli do jarních části Evropské ligy.Vzpomínám si na oba vzájemné duely. Tehdy měl soupeř nevýhodu, že domácí utkání musel hrát v Petrohradě. A zápas v Plzni? Ten závěr byl úžasný!“ zavzpomínal Vrba. Oba týmy se od té doby ovšem hodně změnily.

OBRAZEM: V Plzni už jsou na očekávanou bitvu s CSKA Moskva připraveni. A co vy?

„Současné CSKA je nové. Mají jiného trenéra, hráče, hrají jiným stylem… Je to úplně jiné mužstvo než předtím,“ poznamenal plzeňský lodivod. „Mají mladé a nadějné fotbalisty, kteří se budou chtít předvést. Bude to pro nás i trochu neznámá, protože mají spoustu nových hráčů,“ upozorňuje kapitán Roman Hubník.

Bude se v Plzni dnes večer opět slavit velké vítězství? Souboj českého zástupce v prestižní Lize mistrů s CSKA Moskva sledujte v exkluzivním přímém přenosu na O2 TV Sport! Zápasové studio začíná už ve 20.20 hodin.

Foto: fcviktoria.cz/Martin Skála

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru