Obrat a postup. Plíšková je v Tokiu znovu ve čtvrtfinále, dostane se dál než loni?

Plíšková vlétla do duelu 2. kola jako velká voda, vedla už 4:1 a zdálo se, že vše půjde hladce. Ale nešlo. Šestadvacetiletá Češka začala chybovat a sadu přenechala o dva roky mladší soupeřce. Ve druhém setu dokázala Plíšková srovnat, v tom rozhodujícím ovšem ztrácela.

Australanku pustila do vedení 4:1 a s jejími ambicemi na postup to vypadlo bledě. Světovou osmičku to ale nepoložilo, právě naopak. Zvedla se a ziskem pěti gamů v řadě skóre otočila a mohla se radovat z vydřeného postupu mezi osmičku nejlepších. Thriller v Tokiu – právě takový titulek stojí u reportu ze zápasu na webu asociace WTA.

„Bylo to hodně těžké,“ oddechla si Plíšková. „Zkazila jsem dost snadných úderů, ale i tak jsem se na to snažila dívat pozitivně. Bojovala jsem, protože vždycky máte šanci. Věděla jsem, že když budu dobře podávat, tak na konci druhého setu moje příležitost přijde,“ cituje dále českou tenistku server WTA. Těšit ji může i fakt, že pomstila sestru Kristýnu, kterou Gavrilova poslala v prvním kole domů.

Někdejší světová jednička se v Tokiu probojovala do čtvrtfinále už potřetí. V roce 2015 i loni šlo ale zároveň o její maximum, letos míří výš. Nyní se Plíškové postaví do cesty Američanka Alison Riske, zvládne i tento duel? Její další cestu turnajem můžete sledovat na stanicích O2 TV Sport a O2 TV Sport, které boje na Toray Pan Pacific Open i s vítězkou US open vysílají v přímých přenosech každý hrací den.

Foto: Profimedia, toray-ppo.com

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru