Zajímavosti 8. kola FORTUNA:LIGY. Rekordní Slavia i úspěšná premiéra Skuhravého

Úspěšná premiéra Skuhravého

Před dvěma týdny Roman Skuhravý na vlastní žádost skončil v Opavě, o pár dní později se ale dohodl s pražskou Duklou. Ta v sedmi zápasech nezískala jediný bod a na zkušeného kouče tak nečekalo nic jednoduchého.

Jenže hned v prvním utkání Skuhravý pozvedl Duklu, která doma porazila Liberec 2:0 a třiačtyřicetiletý bývalý obránce tak hned v úvodu svého angažmá může slavit zisk tří bodů. To Pavel Drsek, jenž po Skuhravém převzal Opavu, takové štěstí na úvod neměl. Opava v Plzni prohrála 1:0 a Drsek se tak úspěšné premiéry nedočkal.

Už jste viděli? Plzeň na úvod čeká moskevské CSKA

Plzni pomohlo video, Vrba tak „oslavil“ jubileum

Plzeň doma proti Opavě vyhrála pouze 1:0, k výhře Viktorce pomohlo až video, které odhalilo ruku Zapalače. Úřadující mistr penaltu nezahodil a získal tak důležité tři body.

Utrápenou výhru poté příliš neslavil kouč domácích Pavel Vrba, pro kterého to bylo 200. ligové utkání na české scéně.

Tentokrát si odpočine Hoffmann

Do tohoto kola kvůli čtyřem žlutým kartám nemohli nastoupit Guélor Kanga ze Sparty a Daniel Tetour z Dukly. Nyní si odpočine Stanislav Hoffmann ze Slovácka, který v utkání proti Slavii inkasoval čtvrtou žlutou kartu v sezóně.

Osmadvacetiletý obránce inkasoval žluté napomenutí až v páté minutě nastavení. Trochu zbytečně tak přijde o utkání v Mladé Boleslavi.

Nepřehlédněte: Dnes startuje nový ročník Ligy mistrů!

Slavia vytvořila nový rekord bez inkasované branky

Až v 82. minutě inkasovala Slavia branku na půdě Slovácka. Vytvořila tak nový rekord ve venkovní neprůstřelnosti. Obrana Slavie dohromady venku neinkasovala 758 minut a tento rekord se tak bude překonávat velmi těžce.

Mizérie Olomouce pokračuje

Sigma Olomouc prohrála ve FORTUNA:LIZE už pošesté v řadě, tentokrát nestačila na Příbram. Šest utkání v řadě Hanáci nezvládli naposledy v sezóně 2002/03, i přesto se ale dokázali zachránit. Sigma totiž následně prožila dobrou bodovou sérii a nakonec obsadila solidní jedenáctou pozici.

https://www.youtube.com/watch?v=2Nv0xJzLk9M

Po Baníku vedl ligu i Zlín

V šestém kole se na okamžik do vedení dostal Baník Ostrava, konkrétně na dvě hodiny a jednu minutu. Zlín po výhře v Ďolíčku vedl tabulku FORTUNA:LIGY téměř celý den. V sobotu večer se dostala do čela Plzeň, nyní ale tabulce znovu vládne Slavia, která na Slovácku nezaváhala.

Baník doma se Spartou poosmé bez branek

Za posledních šestnáct let přivítal Baník doma Spartu šestnáctkrát. A poosmé nedokázal doma Spartě vstřelit branku. Pouze jednou poté Baník bodoval i bez branky, stalo se tak v prosinci před jedenáct lety, kdy se zrodila bezbranková remíza.

Chcete si užívat zápasy fotbalové FORTUNA:LIGY s tím nejlepším servisem včetně aktuálních statistik? Pořiďte si O2 TV včetně stanice O2 TV Sport a českou nejvyšší soutěž budete mít jako na dlani!

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru