Potvrdí Slavia famózní venkovní bilanci? Na Slovácku hodně napoví první gól

Proč zápas sledovat…

Slavia přišla o první pozici, jelikož Zlín porazil Bohemians 1905 a alespoň na chvíli se usadil v čele. Dnes může Slavii přeskočit i Viktoria Plzeň, v neděli se ale svěřenci kouče Jindřicha Trpišovského chtějí na první místo vrátit. Proti bude Slovácko, které si během reprezentační pauzy zajistilo postup do 3. kola MOL Cupu, v lize ale v posledních zápasech dobře nehraje. Po debaklu od Zlína podlehlo i Karviné a propadlo se až na devátou příčku.

To Slavia je v naprosté pohodě, v minulém kole rozdrtila Viktorii Plzeň a usadila se na špici ligové tabulky. Menším problémem může být již zmíněná reprezentační přestávka. Slavia měla v české reprezentaci velké zastoupení a podle Jindřicha Trpišovského na tom někteří reprezentanti nejsou zcela ideálně.

Na druhé straně má Slavia vynikající venkovní bilanci a tu bude chtít v neděli potvrdit. Hosté už sedmkrát v řadě neinkasovali a vybojovali hned šest výher. Co se vzájemných zápasů týče, poslední střetnutí v Edenu skončilo bezbrankovou remízu. Jinak je ovšem Slavia daleko úspěšnější, z posledních deseti zápasů ovládla hned šest.

Nepřehlédněte: Taháky osmého kola FORTUNA:LIGY

Řekli před zápasem…

Michal Kordula, trenér Slovácka: „Kádr se jim pomalu usazuje a momentálně hrají asi nejlepší fotbal. Typický, jaký chce Jindřich Trpišovský hrát. Funguje jim to. Smetli Viktorku Plzeň a jejich síla je opravdu velká… Je to tým, který chce hrát nátlakový fotbal s vysoce postavenými obránci, dobrým držením míče. Konstruktivní rozehrávka už od brankáře, který má dobrou kopací techniku a proto nepanikaří. Hrají sice na velké riziko, ale vysoká kvalita hráčů jim to umožňuje. Do soupeřovy šestnáctky dostávají hodně hráčů. Prostě hrají fotbal tak, jak by měl vypadat.“

Jindřich Trpišovský, trenér Slavie Praha: „Očekávám, že to bude zápas, o kterém hodně napoví první gól. Po reprezentační přestávce jsou na tom týmy rozdílně. Bylo nás hodně pryč, zůstalo nás tu sedm. Po pauze je to vždy jiná soutěž, je třeba se dostat do tempa. Chceme navázat na výkony před pauzou, ať už výsledkově, tak herně. Chceme navázat na dobrou defenzívu a nezlobili bychom se, kdyby nám zůstala dobrá produktivita z posledních zápasů.“

Také čtěte: FORTUNA:LIGA v novém hávu: Vše podstatné o revoluční sezoně na jednom místě

Hráč, jehož se vyplatí sledovat…

Tomáš Souček, záložník Slavie Praha

Tomáš Souček odehrál proti Plzni vynikající utkání. Svou brankou otevřel skóre a poté přidal ještě druhou trefu, která znamenala konečné skóre 4:0. Souček následně odehrál celé utkání proti Ukrajině, s Ruskem seděl na lavičce. Třiadvacetiletý středopolař se proti Slovácku trefil v minulé sezóně a rozhodně tak má na co navazovat. Jeho nejlepším počinem v lize je sedm branek z ročníku 2015/16, v jeho silách ale rozhodně je toto číslo překonat.

Chcete si užívat zápasy fotbalové FORTUNA:LIGY s tím nejlepším servisem? Pořiďte si O2 TV včetně stanic O2 TV Sport a O2 TV Fotbal a českou nejvyšší soutěž budete mít jako na dlani!

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru