Vrbu čeká jubilejní zápas. Cíl? Zapomenout na Slavii a naladit se na Ligu mistrů

Proč zápas sledovat…

Plzeň před reprezentační pauzou selhala a ve šlágru jasně podlehla Slavii. Viktorka tak přišla o první pozici a nyní se do čela bude chtít dostat co nejdříve. To se může povést již nyní, minimálně na den.

Plzeň doma přivítá Opavu a pro obě strany půjde o speciální zápas. Kouče domácích Pavla Vrbu čeká 200. utkání v nejvyšší české soutěži, na druhé straně bude Opavu premiérově vést Ivan Kopecký, který v průběhu reprezentační pauzy nahradil Romana Skuhravého.

V lize se oba celky střetly naposledy před čtrnácti lety a v obou zápasech se tehdy z výhry radovala Opava. Od té chvíle se udály čtyři zápasy v rámci poháru a úspěšnější byla Viktorka. Ta loni ve čtvrtfinále MOL Cupu zvítězila vysoko 4:1 a jednoznačně postoupila do dalších bojů.

Nyní jsou svěřenci Pavla Vrby taktéž jasnými favority. Opava sice v minulém kole překvapila Jablonec, Plzeň ale chce co nejrychleji odčinit prohru se Slavií a ideálně navnadit fanoušky na úvodní středeční bitvu v Lize mistrů.

Nepřehlédněte: Taháky osmého kola FORTUNA:LIGY

Řekli před zápasem…

Pavel Vrba, trenér Viktorie Plzeň: „Osobně si myslím, že Opava hodně doplácí na to, že nemůže být v domácím prostředí a je v Brně. Kdyby hrála na svém stadionu, bodů by měla více. Vítězství proti Jablonci mě ale hodně překvapilo.“

Ivan Kopecký, trenér Opavy: „Roman tady odvedl velký kus práce a vtiskl mužstvu nějakou tvář. Chci na něj samozřejmě navázat, ale nechci chodit po špičkách. Cokoliv se může změnit, ale velkou revoluci dělat nebudu. Utkání proti Plzni, to je krásná výzva na úvod, nic lepšího nás nemohlo potkat.“

Také čtěte: FORTUNA:LIGA v novém hávu: Vše podstatné o revoluční sezoně na jednom místě

Hráč, jehož se vyplatí sledovat…

Jakub Řezníček, útočník Viktorie Plzeň

Je otázkou, komu dá Pavel Vrba v útoku šanci. Zda-li bude hrát reprezentant Michael Krmenčík, nebo se v základní sestavě objeví podruhé v sezóně Jakub Řezníček. Proti Slavii nehrál, v předešlém duelu proti Mladé Boleslavi mu ale stačilo pouze sedmnáct minut na dvě branky. Dva góly dal i Opavě v posledním vzájemném duelu a tak je možné, že Řezníček odehraje proti nováčkovi větší porci minut.

Chcete si užívat zápasy fotbalové FORTUNA:LIGY s tím nejlepším servisem včetně aktuálních statistik? Pořiďte si O2 TV včetně stanice O2 TV Sport a českou nejvyšší soutěž budete mít jako na dlani!

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru