Kometa vyráží za obhajobou extraligového titulu. Vstup mistra do sezony sledujte živě!

Proč zápas sledovat…

Brněnská Kometa získala dva tituly v řadě a nyní cílí na zisk zlatého hattricku. Přes léto ovšem udělala několik výrazných změn. V brance nahradil Marka Čiliaka Marek Langhamer, z obrany vypadl Jakub Krejčík a útočné výpady už nebudou rozjíždět Vojtěch Němec, Tomáš Vincour, Martin Nečas či Marcel Haščák. Přesto Libor Zábranský přivedl několik zajímavých posil.

Ze Salcburku dorazil Peter Mueller se zkušenostmi z NHL, o branky by se měli starat i Bedřich Köhler či Lukáš Kašpar. Nejistá situace panuje kolem Martina Erata, jenž se k týmu připojí, jakmile bude mít chuť.

Na druhé straně bude stát Chomutov, který v létě taktéž udělal spoustu změn. Odešlo hned třináct hráčů, zmiňme především konec Michala Vondrky a Mário Grmana. Naopak Pirátem se nově stalo devět hráčů, mezi nimi například Pavel Klhůfek či Lukáš Vantuch. Chomutov do utkání jako papírový favorit nevstupuje, nicméně opak může být pravdou. Loni totiž Piráti vyhráli nad Kometou všechny čtyři zápasy a povolili Brnu zisk jen dvou bodů.

Řekli před zápasem…

Leoš Čermák, kapitán Komety Brno: „Samozřejmě chceme do ligy vstoupit co nejlépe. Všechna mužstva mají na začátku září spoustu sil, očekávám s každým týmem těžké a vyrovnané zápasy. Každý se na ligu těší a je dobře připraven.“

Nepřehlédněte: O2 TV vstupuje do Tipsport extraligy: Hokejovou show ozdobí technologické novinky i zkušený tým komentátorů a expertů

Hráč, kterého se vyplatí sledovat…

Luboš Horký, útočník Komety Brno

Mladý dvacetiletý útočník by v týmu mohl nahradit Martina Nečase. Svůj potenciál naznačil už v přípravě a především v úvodních zápasech Ligy mistrů. Ve čtyřech duelech si Horký připsal tři branky a čtyři asistence a v kanadském bodování Ligy mistrů mu patří čtvrtá pozice. Rodák ze Znojma odehrál loni za Kometu sedmnáct zápasů a čtyřikrát se zapsal do střeleckých statistik.

Více byl vidět v juniorce, kde v jedenácti duelech posbíral 19 bodů za 13 branek a 6 asistencí. Nyní prožil skvělou přípravu a Chomutovu zcela jistě bude dělat potíže.

Další utkání Tipsport extraligy za přítomnosti kamer O2 TV Sport sledujte v sobotu 15. září, předzápasové studio začíná už v 15.15 hodin!

Tip: Podívejte se, jak můžete sledovat zápasy hokejové Tipsport extraligy u vás doma

Foto: Profimeda

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru