Představujeme největší favority Ligy mistrů: Juventus Turín

Už sedmkrát v řadě ovládla Stará dáma italskou Serii A a nezdá se, že by se letos mělo v Itálii něco měnit. S příchodem Cristiana Ronalda je Juventus znovu největším favoritem a v úvodu to jen dokazuje.

V Evropě ale na velký úspěch už nějaký ten pátek čeká. Ligu mistrů naposledy italský velkoklub ovládl v sezóně 1995/96, od té chvíle se z triumfu neradoval. V posledních letech přitom hned dvakrát nebyl vůbec daleko.

Dvakrát za poslední čtyři roky došel do finále, v posledních sezónách má ale podobně jako Bayern Mnichov potíže se španělskými kluby. Ve finále nejprve nestačil na Barcelonu a poté na Real Madrid. Loni se z Ligy mistrů poroučel ve čtvrtfinále, kdy po kontroverzním závěru nestačil znovu na madridský celek.

Letní změny:

Hned čtyři velké změny udělal Juventus během léta. Tou hlavní je zcela jistě příchod Cristiana Ronalda, který by měl Juventus konečně dotáhnout k triumfu v nejprestižnější evropské klubové soutěži.

Po jediné sezóně se do Turína vrátil Leonardo Bonucci, zkušený italský obránce. Místo něj se do Milána poroučeli Mattia Caldara a taktéž Gonzalo Higuaín, jenž po přestupu Ronalda ztratil své výsadní postavení. Poslední významnou změnou je odchod dosavadní jedničky Gianluigiho Buffona, novou jedničkou se tak stal Wojciech Szczesny.

Dvojku mu bude dělat nová akvizice, Mattia Perin. Z Liverpoolu získala Stará dáma zdarma Emreho Cana, za zmínku stojí i trvalý přestup Douglase Costy z Bayernu či zisk Portugalce Joaa Cancela. Tým kromě již zmíněných opustili ještě Claudio Marchisio, Stefano Sturaro, Stephan Lichtsteiner či Marko Pjaca.

Už jste četli? Představujeme favority Ligy mistrů: Paris Saint-Germain

Největší hvězdy:

Zřejmě netřeba říkat, že největší hvězdou je zcela jasně Cristiano Ronaldo. Ten loni skóroval v deseti zápasech Ligy mistrů v řadě a znovu překonával jeden rekord za druhým.

 

Juventus si ale zakládá i na perfektně sehrané defenzivě. Velmi důležitý tak byl i návrat Leonarda Bonucciho z Milána. V záloze se Stará dáma opírá o duo Bernardeschi – Pjanič a Ronalda by měl doplňovat i argentinský střelec Paulo Dybala. A rozhodně nezapomínejme na Maria Mandžukiče, chorvatského bojovníka, který góly rozhodně střílet umí.

Současná forma:

Stará dáma dosud odehrála tři soutěžní zápasy a ve všech získala tři body. V úvodním kole Serie A se sice trápila proti Chievu, dokázala ale zvítězit 2:3. Poté si doma poradila s Laziem a úspěšná byla i v Parmě.

Formu tak Juventus má vynikající, rozporuplný začátek ale prožívá již několikrát zmíněný Cristiano Ronaldo. Třiatřicetiletý útočník se dosud za Turín trefit nedokázal a vše by rád napravil už v nadcházejícím utkání proti Sassuolu.

Tip: Pořiďte si balíček sportovních programů O2 TV Sport Pack na 30 dní a sledujte všechny zápasy Ligy mistrů a české fotbalové ligy!

Zápasy ve skupině:

Juventus byl nalosován do skupiny H, která rozhodně není tou nejlehčí. Přesto jsou svěřenci Massima Allegriho jasnými favority na postup do jarní fáze.

Postupně se Stará dáma postaví Valencii, Bernu a Manchesteru United. Podle papírových předpokladů by si to měl Juventus rozdat s Manchesterem United o prvenství ve skupině. Extra motivaci zcela jistě bude mít Cristiano Ronaldo, jenž dlouhá léta úspěšně bojoval v dresu Rudých ďáblů. Nyní se postaví proti nim.

19. září: Valencia – Juventus
2. října: Juventus – Bern
23. října: Manchester United – Juventus
7. listopadu: Juventus – Manchester United
27. listopadu: Juventus – Valencia
12. prosince: Bern – Juventus

Nový ročník Ligy mistrů startuje už 18. září a vy můžete být u toho! Všechny zápasy včetně těch Realu Madrid vám v multidimenzi nabídne pouze O2 TV Sport!

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru