Hokejová extraliga zvedá oponu. Seriál přenosů na O2 TV Sport začíná na Spartě

Proč zápas sledovat…

Sparta vstupuje do nové sezony s jasným cílem a ambicemi – napravit předchozí zpackanou sezonu a až konečné desáté místo. Není divu, že v klubu došlo během přestávky k celé řadě změn, a to nejen v hráčském kádru, ale i na trenérském postu. Vedení vsadilo po vzoru fotbalistů z Letné na zahraničního kouče. Spartu má vrátit zpátky na vrchol Němec Uwe Krupp, který coby hráč dlouhá léta válel v zámořské NHL.

A při pohledu na výsledky v přípravě to vypadá hodně nadějně. Tým, který po konci klubové legendy Jaroslava Hlinky povede do extraligových bojů s kapitánským „céčkem“ na dresu útočník Petr Vrána, vyhrál sedm z deseti utkání. Potvrdí Sparta formu a vstoupí do sezony vítězně?

SOUTĚŽ o lístky na zápas Sparty s Hradcem! Jak moc znáte oba týmy?

Proti bude Hradec Králové. Loňský semifinalista s s novým a omlazeným týmem chystá na svou šestou sezónu v české nejvyšší soutěži, ve všech předchozích se dokázal pokaždé probojovat přímo do vyřazovacích bojů. A stejný cíl vyhlásilo vedení Mountfieldu i proti ročník 2018/2019.

Stejně jako v případě Sparty se toho i na východě Čech událo přes léto více než dost. Post hlavního trenéra byl svěřen hradeckému rodákovi Tomáši Martincovi, fanoušci jsou ale hlavně zvědaví, jak se obměněnému mužstvu povede bez přísunu gólů ostříleného Jaroslava Bednáře, jenž se přesunul do pozice sportovního manažera.V O2 areně tak povede Hradec do souboje se Spartou jako kapitán další zkušený forvard Petr Koukal.

Řekli před zápasem…

Petr Vrána, kapitán Sparty: „Všichni víme, že v minulé sezoně to nebylo podle našich představ. Za šatnu budeme dělat všechno, aby sezona skončila podle představ a co nejlepším výsledkem. Přišlo pár nových kluků, zapadli skvěle. Charakter v šatně je, i zásluhou trenéra všechno fungovalo a chemie v kabině je skvělá.“

Tomáš Martinec , trenér Hradce: „Chtěli bychom, aby diváci chodili na stadion rádi a odcházeli spokojení. Obraz naší hry je takový, jaký jsme si představovali, ale zatím jsme zklamaní z produktivity. V Lize mistrů jsme neuhráli takové výsledky, jaké jsme chtěli.“

Nepřehlédněte: O2 TV vstupuje do Tipsport extraligy: Hokejovou show ozdobí technologické novinky i zkušený tým komentátorů a expertů

Hráč, kterého se vyplatí sledovat…

Daniel Přibyl, útočník Sparty

Po sezoně 2015/2016 opustil Spartu jako druhý nejproduktivnější hráč základní části a jedna z hvězd extraligy s vidinou NHL. Do kádru Calgary se ovšem šikovný pětadvacetiletý útočník i vinou vleklých zdravotních potíží nepropracoval. Minulou sezonu vynechal dokonce celou a v květnu se rozhodl pro návrat do Sparty. Může znovu patřit mezi nejlepší hráče soutěže.

Premiérový duel Tipsport extraligy za přítomnosti kamer O2 TV Sport sledujte v pátek 14. září, předzápasové studio začíná už v 18.15 hodin!

Tip: Podívejte se, jak můžete sledovat zápasy hokejové Tipsport extraligy u vás doma

Foto: hcsparta.cz/Jan Beneš, mountfieldhk.cz

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru