Taháky 8. kola FORTUNA:LIGY: Spartu čeká peklo na Baníku, mistr si chce udobřit fanoušky

Po reprezentační přestávce se na scénu vrací FORTUNA:LIGA. Už v pátek o první triumf v první lize nad Zlínem zabojuje Bohemka, která v minulém kole senzačně otočila zápas se Sigmou. Favoritem je ale Fastav, který pod koučem Michalem Bílkem předvádí vynikající výkony a je zatím největším překvapením soutěže.

V sobotu se hrají jen dva zápasy, o první výhru po pěti zápasech se pokusí Olomouc, která bude hrát v Příbrami. Ta za sebou taktéž nemá ideální období, naposledy ale v rámci MOL Cupu zvítězila.

Večer bude nezdar proti Slavii napravovat Plzeň, úřadující mistr by měl bez potíží porazit nováčka z Opavy. V lize se oba celky naposledy střetly před patnácti, respektive čtrnácti lety. A v obou zápasech tehdy slavila Opava.

Neděle nabízí čtyři duely, v tom prvním se poprvé v sezóně pokusí zvítězit pražská Dukla, jenž doma přivítá Liberec. Slovan v posledních pěti duelech neprohrál, zároveň ale zvítězil pouze jednou. Jablonec v sedmém kole senzačně neuspěl na hřišti Opavy, nyní chce zabrat ve střetnutí proti Mladé Boleslavi.

Doma dosud Jablonec inkasoval tři branky, nyní ale bude muset bránit nejlepšího střelce FORTUNA:LIGY Nikolaje Komličenka. Ten se trefil i v minulém kole, doma ale Mladá Boleslav nedokázala porazit Teplice.

V posledních zápasech hraje velmi dobře Karviná, která po pěti prohrách získala dvě výhry v řadě. Doma jsou ale mírnými favority Teplice, které ovšem ideální formu rozhodně nemají. Z posledních čtyř zápasů vstřelily jedinou branku a naopak hned devětkrát inkasovaly.

Vše o víkendu završí Slavia, aktuální lídr po jasné výhře nad Viktorií Plzeň odjíždí na Slovácko. Doma Slovácko naposledy ve vzájemném utkání uspělo před pěti lety, poslední vzájemné setkání ale skončilo bezbrankovou remízou. Slovácko navíc letos nepředvádí vůbec špatný fotbal a Slavie tak jistotu výhry rozhodně nemá.

Osmé kolo bude klasicky končit v pondělí, tentokrát nás ale na závěr čeká jasný šlágr kola. Aktuálně pátý Baník Ostrava bude ve Vítkovicích hostit třetí Spartu a z pohledu posledních vzájemných duelů nás čeká ofenzivní střetnutí.

V posledních třech zápasech vždy padlo pět branek, naposledy se radoval ostravský celek, jenž zvítězil 3:2 díky vítězné brance Milana Baroše a výrazně nakročil k záchraně. Nyní hraje zcela jinak a do duelu půjde jako rovnocenný soupeř. Bude hrát ale Milan Baroš, který stále laboruje s menším zraněním?

O2 TV nabídne v přímých přenosech osm zápasů! V případě duelů Slavie, Plzně a Baníku na vás opět bude čekat i zápasové studio včetně unikátních statistik zachycených systémem Tracab.

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru