Představujeme největší favority Ligy mistrů: Real Madrid

Třináct ovládnutí Ligy mistrů je ze všech velkých evropských značek jasně nejvíce a čtyři triumfy za posledních pět let mluví za vše. Jak řekla legenda jednoho z rivalů Carles Puyol, za těchto okolností nelze mluvit o žádné katalánské éře a nejsilnější Barce v historii fotbalu.

Obhájce prvenství se navíc před pár dny pochlubil tí, že už třetí rok po sobě nemá dluhy a v uplynulé sezoně 2017/2018 dosáhl výnosů ve výšce 750, 9 milionů eur, což je oproti předešlému soutěžnímu ročníku nárůst o jedenáct procent (a to ještě do oné sumy nepromísl prodej Ronalda). Celkově vyrostly výnosy Realu v porovnání s předchozím soutěžním obdobím o 76 milionů eur, což je v rámci klubového srovnávání největší skok od roku 2000, čili za posledních 18 let a královský klub tak vzkvétá nejen na sportovním poli.

Letní změny:

Velká změna nastala na trenérské lavičce, na níž vystřídal extrémně úspěšného Zinedina Zidane bývalý kouč Porta či španělské reprezentace Julen Lopetegui, ovšem ještě výraznější zprávou byl prodej Cristiana Ronalda, jenž zamával nejúspěšnějšímu klubu evropské historie po dlouhých devíti letech. Pokud jde o transfery, Real investoval zejména do budoucnosti a přivedl hráče s průměrným věkem 22,4 let, za které dal 145 milionů eur. Nejstarším z nich byl šestadvacetiletý Thibaut Courtois, který vyšel na 35 milionů eur, ovšem ještě o deset milionů eur více stál titána Primera División osmnáctiletý brazilský křídelník Vinícius Júnior z Flamenga. Florentino Pérez si pak za 30 milionů eur pořídil i pravého obránce Álvara Odriozolu ze San Sebastianu.

Už jste četli? Představujeme favority Ligy mistrů: Paris Saint-Germain

Největší hvězdy:

Výrazných osobností je i po odchodu Cristiana Ronalda dost a to ve všech řadách. V ofenzivní řadě jde stále strach z dvojice Karim Benzema a Gareth Bale, s tím, že oba zkušení borci už v prvních třech kolech zařídili Los Blancos sedm branek. Velká kvalita je také ve středu pole, kde operuje Němec Toni Kroos, Brazilec Casemiro, Chorvat Luka Modrič a Španěl Isco, s tím, že stále důležitějším se stává jeho mladý krajan Marco Asensio. O defenzivní linii se Sergio Ramosem, Dani Carvajalem, Marcelem a Raphaelem Varanem se nepochybuje a mezi třemi tyčemi by měl Keylora Navase definitivně vystřídat Thibaut Courtois, jenž ještě úvodní dvě kola vynechal, ale v tom třetím již nastoupil.

Současná forma:

Než nastala mezinárodní pauza, v LaLize se stihly tři kola a královský klub naplno bodoval ve všech z nich, s tím, že je o skóre druhý za Barcelonou, jenž nastřílela o dvě branky více. Na Real tak nenašly recept jak Getafe (2:0), tak Girona (4:1) a Leganés (4:1). Jediná soutěžní porážka aktuální sezony se datuje do poloviny srpna, kdy Real nezvládl evropský Superpohár proti městskému rivalovi Atlétiku, jemuž podlehl 2:4 po prodloužení.

Tip: Pořiďte si balíček sportovních programů O2 TV Sport Pack na 30 dní a sledujte všechny zápasy Ligy mistrů a české fotbalové ligy!

Zápasy ve skupině:

Bílému baletu vše vypukne ve středu 19. září, kdy na San Bernabéu dorazí AS Řím, který bude moci nasadit také Patrika Schicka. Druhé kolo zavane madridský kolos do Moskvy a ještě v říjnu přivítá španělská metropole Plzeň, od které se na tomto výjezdu nebude čekat vůbec nic. Odveta se západočeským souborem trenéra Pavla Vrby se pak uskuteční ve Štruncových sadech sedmý listopadový den.

19. září: Real Madrid – AS Řím
2. října: CSKA Moskva – Real Madrid
23. října: Real Madrid – Viktoria Plzeň
7. listopadu: Viktoria Plzeň – Real Madrid
27. listopadu: AS Řím – Real Madrid
12. prosince: Real Madrid – CSKA Moskva

Nový ročník Ligy mistrů startuje už 18. září a vy můžete být u toho! Všechny zápasy včetně těch Realu Madrid vám v multidimenzi nabídne pouze O2 TV Sport!

PŘEHLEDNĚ: Složení základních skupin Ligy mistrů a nejdůležitější termíny

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru