Představujeme největší favority Ligy mistrů: Bayern Mnichov

Bayern v Německu naprosto dominuje, Bundesligu ovládl už šestkrát v řadě a není úplně reálné, že by bavorského giganta někdo ohrožoval i v letošní sezóně.

V Lize mistrů to ale je trochu něco jiného. Po úspěšném finále proti Borussii Dortmund z roku 2013 totiž Bayern na pořádný úspěch čeká.

Jestliže jsme v úvodu uvedli nepříjemnou bilanci proti Realu, v posledních letech Bayern výhradně končí se španělskými celky. Od výhry v roce 2013 Bayern do finále neprošel, čtyřikrát skončil v semifinále a vždy se španělským týmem.

Jednou padl s Barcelonou a Atlétikem Madrid, dvakrát poté s Realem Madrid. V sezóně 2016/17 poté nestačil znovu na Real, tehdy šlo o čtvrtfinále. Zcela jistě si na tento dvojzápas pamatuje Arturo Vidal, jenž v prvním utkání neproměnil penaltu a v tom druhém krátce před koncem základní hrací doby inkasoval červenou kartu.

Už jste četli? Představujeme největší favority Ligy mistrů: Manchester City

Letní změny:

Arturo Vidal už v Mnichově každopádně nepůsobí, v létě vyměnil Bayern za Barcelonu. Kromě něj se z týmu poroučeli i Sebastian Rudy a Juan Bernat.

Největší posilou je zcela jistě třiadvacetiletý ofenzivní hráč Leon Goretzka, který ze Schalke dorazil jako volný hráč. Z hostování se poté vrátil Serge Gnabry a za zmínku stojí i návrat Renata Sanchese, který ale jisté místo v sestavě Bayernu nemá.

Změna se odehrála i na trenérském postu. Velezkušeného Juppa Heynckese nahradil Niko Kovač, jenž poměrně úspěšně vedl Frankfurt, se kterým navíc poměrně překvapivě loni získal německý DFB Pokal právě na úkor Bayernu.

Nepřehlédněte: Chci s Juventusem vyhrát Ligu mistrů, hlásí Ronaldo. Dovede „Starou dámu“ na vrchol?

Největší hvězdy:

Nic se nemění, Bayern by měl znovu táhnout gólman Manuel Neuer s velmi dobře sehranou obranou a poté taktéž útočné trio ve složení Ribéry-Robben-Lewandowski. Polský útočník měl v létě několik nabídek, nakonec se ale rozhodl setrvat.

Závěr minulé sezóny mu příliš nevyšel, přesto se od něj znovu očekává hodně. Stejně tak od nizozemského středopolaře Robbena, jenž velmi často laboruje se zdravotními problémy, jakmile se ale vrátí, ihned je ve vynikající formě. Ruku k dílu by měl přiložit i Franck Ribéry, zkušený pětatřicetiletý Francouz má ale před sebou dost možná poslední sezónu v bavorském velkoklubu.

Současná forma:

Čtyři zápasy, čtyři výhry. Bayern v úvodu nové sezóny žádné problémy nemá. I když po pětigólovém nákladu pro Frankfurt přišla utrápená výhra v poháru proti zcela neznámému týmu SV Drochtersen / Assel. V lize má ale Bayern šest bodů a především vynikající skóre 6:1. Doma si mnichovský celek poradil s Hoffenheimem a bez potíží zvítězil i ve Stuttgartu. Sezóna tak pro nového kouče Nika Kovače nemohla začít lépe.

PŘEHLEDNĚ: Složení základních skupin Ligy mistrů a nejdůležitější termíny

Zápasy ve skupině:

O postupu Bayernu Mnichov do jarní fáze Ligy mistrů asi pochybuje jen málokdo. Los totiž určil, že ve skupině E se Mnichov utká s Benfikou, Ajaxem a Aténami. Svou cestu za postupem zahájí Bayern v Lisabonu, následně doma přivítá Ajax a na konci října by si měli svěřenci Nika Kovače dojet pro tři body do Atén.

O dva týdny později se s Aténami utkají doma, poté přijde na řadu domácí střetnutí s Benfikou a následovat bude poslední utkání na půdě amsterdamského Ajaxu.

1. září: SL Benfica – Bayern Mnichov
2. října: Bayern Mnichov – AFC Ajax
23. října: AEK Atény – Bayern Mnichov
7. listopadu: Bayern Mnichov – AEK Atény
27. listopadu: Bayern Mnichov – SL Benfica
12. prosince: AFC Ajax – Bayern Mnichov

Nový ročník Ligy mistrů startuje už 18. září a vy můžete být u toho! Všechny zápasy včetně těch Bayernu Mnichov vám v multidimenzi nabídne pouze O2 TV Sport!

Tip: Pořiďte si balíček sportovních programů O2 TV Sport Pack na 30 dní a sledujte všechny zápasy Ligy mistrů a české fotbalové ligy!

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru