Pět adeptů na krále střelců Tipsport extraligy

Roberts Bukarts – HC Oceláři Třinec

Neuvěřitelně vyrovnanou bilanci má v posledních letech Roberts Bukarts. Ten po svém odchodu z KHL odehrál za Zlín již tři sezóny a v každé si připsal jednadvacet zásahů. Nyní si jej do svého kádru přivedl Václav Varaďa, který s Třincem znovu myslí na nejvyšší pozice. A kouč Ocelářů doufá, že Bukarts tentokrát jednadvacetigólovou hranici překoná. V přípravě odehrál čtyři zápasy a čtyřikrát taktéž skóroval, do Ligy mistrů dosud lotyšský forvard nenastoupil.

Už jste viděli? Jiří Tlustý má rád výzvy a na svou pozici hokejového experta se těší

Jakub Flek – HC Energie Karlovy Vary

Teprve pětadvacetiletý útočník loni dovedl Energii až zpět do Tipsport extraligy. V ní odehrál už přes sto utkání, na své konto si připsal solidních dvacet branek. Loni ale Flek explodoval, když ve druhé lize nasázel 30 branek a v baráži přidal další čtyři trefy. Rodák z Klatov prožil i vynikající přípravu, v devíti zápasech vstřelil sedm branek a přidal i šest asistencí. A tak právě Flek ve spolupráci s posilou Tomášem Mikúšem mohou Karlovy Vary po celou sezónu táhnout k dobrému umístění.

Milan Gulaš – HC Škoda Plzeň

Po odchodu svého kolegy Tomáše Mertla to nyní Milan Gulaš nebude mít jednoduché. Loni ve spolupráci s Mertlem ovládl kanadské bodování a navrch si připsal třiadvacet branek. V play-off přidal Gulaš dalších sedm tref a připsal si tak rovných třicet zásahů! Letos by to mohlo být i více, Gulaš totiž prožil povedenou přípravu. V šesti zápasech včetně duelů Ligy mistrů skóroval pětkrát, přidal i sedm asistencí.

Jakub Petružálek – HC Verva Litvínov

Jakub Petružálek v loňské sezóně strádal. V sedmatřiceti zápasech si připsal jen devět branek a po sezóně tak zamířil zpět do Litvínova. Tam naposledy hrál před čtyřmi lety a i díky jeho dvaceti brankám Verva senzačně získala mistrovský titul. Nyní by měl Petružálek vytáhnout Litvínov do play-off, kde loni chyběl. V přípravě odehrál Petružálek šest střetnutí a zazářil především v posledním, ve kterém si připsal dvě asistence a taktéž branku. Celkově se do střeleckých statistik zapsal třikrát.

Martin Růžička – HC Oceláři Třinec

Oceláři mají kromě Bukartse ve svém týmu i další ofenzivní sílu. Martin Růžička své střelecké schopnosti potvrzuje každou sezónou, loni nasázel 29 branek a pouze o jednu trefu zaostal za vítězem Tomášem Mertlem. V přípravě dvaatřicetiletý útočník tolik vidět nebyl, ve třech zápasech skóroval jen jednou, ve dvou duelech Ligy mistrů se neprosadil. Třinecký útočník ale rozhodně má na to v poklidu překonat třicetigólovou hranici a o post nejlepšího kanonýra se tak rozhodně popere i letos.

Nový ročník hokejové Tipsport extraligy startuje na obrazovkách O2 TV Sport už v pátek 14. září!

Nepřehlédněte: O2 TV vstupuje do Tipsport extraligy: Hokejovou show ozdobí technologické novinky i zkušený tým komentátorů a expertů

Foto: Profimedia

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru