Tři extraligové otázky: HC Kometa Brno

Kdo nahradí Marka Čiliaka?

Slovenský brankář věděl, kdy zapnout. V základní části si mohl vybrat slabší zápasy, ostatně jako celý tým. Jenže ve válkách o titul byl skvělý. Nyní začíná doba po Čiliakovi. Marek Langhamer nakoukl do NHL, v uplynulé sezoně za Kometu odchytal devět zápasů a čísla měl slušná. Nyní by měl ukázat, že dorostl v hotovou jedničku. Na šanci budou čekat také mladíci Dostál s Vejmelkou.

Kdo bude lídrem za opory?

Martin Nečas podle očekáváním jde za americkým snem, Hynek Zohorna putuje za finským dobrodružstvím a podobným směrem se vydá i klíčový bek Jakub Krejčík. Důležití strůjci zlatých časů opustili šatnu. Za Krejčíka adekvátní kvalitativní náhrada nepřišla, v útoku to je jiná káva. Peter Mueller je už teď hitem, Lukáš Kašpar může být také stěžejním plejerem a dorazil i válečník Bedřich Köhler.

Bude se slavit zlatý hattrick?

Asi největší otázka sezony. Kometa Brno má právo na slabší ročník, ale proč nejít za dalším vavřínem. Kádr na to je, vítězná mentalita také. Pokud se chytí brankář, je reálné, aby to Kometa dotáhla zase hodně vysoko. Minimálně semifinále by mělo být povinností, ale polaskat se s pohárem potřetí v řadě je motivace jako hrom!

Tři osobnosti

Ondřej Němec

V minulé sezoně byl trochu upozaděn. Jakub Krejčík ze sebe udělal přesilovkovou hvězdu, a to se projevilo na propadu produktivity. Pět gólů a stejný počet asistencí je výrazným ubráním zkušeného beka. Pokud chce Kometa dál těžit z přesilových her, je třeba, aby se šikula vrátil na své tradiční statistiky.

Martin Erat

Velezkušený útočník může být zase esem v klíčových chvílích. Jede si svůj režim a má absolutní volnost. Ale pořad je produktivní a nepostradatelný. Minulou sezonu si připsal 17 gólových radostí. Otázkou ale je, kdy a v jakém rozpoložení se připojí k týmu a naskočí do zápasů…

Peter Mueller

Fantastický kauf! Hokejista, který odehrál bezmála 300 zápasů v NHL, bude oživením extraligy. Naposledy zářil v Salcburku a opanovat statistiky i srdce fanoušků má v plánu i u nás. V přípravě a Lize mistrů je ho plný led.

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru