Tokio nahradila Hirošima, prestiž zůstává. Tenistky čeká boj o titul na Japan Open

Kořeny Japan Women's Open sahají do roku 2009, kdy se uskutečnil první ročník. Ten ovládla Australanka Samantha Stosur, které se dosud jako jediné tenistce podařilo na tomto turnaji obhájit titul. Dvakrát za sebou vyhrála letech 2013 a 2014, to se ještě hrálo v Ósace.

Následně se turnaj přesunul do Tokia, kde se v roce 2015 radovala z triumfu Belgičanka Yanina Wickmayer. O rok později zvedla nad hlavu trofej pro vítězku Američanka Christina McHale, když si ve finále poradila s Kateřinou Siniakovou, a loni došla až na úplný vrchol Zarina Diyas z Kazachstánu, pro kterou šlo o premiérový titul na okruhu.

Hráčka ze začátku sedmé desítky světového žebříčku nechybí na startovní listině ani letos a může tak snít o kousku, jenž se na podniku kategorie International zatím podařil jen Australance Stosur. O obhajobu už se nebude pokoušet v hlavním města Japonska, ale o necelých sto kilometrů jižněji v Hirošimě, kam se pro letošní rok pořadatelství nejvýznamnějšího turnaje v zemi vycházejícího slunce přesunulo. Do hlavní fáze soutěže vstoupí rodačka z Almaty (na snímku) jako šestá nasazená.

S velkými ambicemi do známého přístavního města dorazila také její krajanka a třetí nasazená Yulia Putinseva (50. místo v žebříčku WTA), Su-Wei Hsieh z Tchaj-wanu (43.) a hlavně Číňanka Shuai Zhang (34.). Nejvýše nasazená hráčka půjde do bojů na tvrdém povrchu s jasným cílem – vybojovat svůj třetí triumf na okruhu WTA v kariéře. Podaří se jí potvrdit roli největší favoritky?

Na vítězku čeká kromě titulu a odměny 43 tisíc dolarů, v přepočtu asi 950 tisíc korun, ještě 280 bodů do světového žebříčku. Přímé přenosy z Hana-cupid Japan Women's Open vysílají od pondělí 10. do neděle 16. září každý den stanice O2 TV Sport a O2 TV Tenis.

Tip pro sportovní fanoušky: Pořiďte si O2 TV Sport Pack a sledujte Ligu mistrů, českou fotbalovou ligu, hokejovou extraligu nebo prestižní tenisové turnaje!

Foto: jta-tennis.or.jp

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru