Představujeme největší favority Ligy mistrů: Paris Saint-Germain

Paříž sice kvůli termínu založení, kterým je srpen 1970, sice nemá tako bohatou tradici jako jiné silné a slavné evropské značky, nicméně v posledních letech sbírá v Ligue1 titul za titulem (v posledních šesti letech se tak stalo hned pětkrát a také v Champions League se pravidelně dostávala do osmifinálové či čtvrtfinálové fáze.

V posledním ročníku, který již byl celkově třiašedesátý, měla ve skupině Bayern, Celtic a Anderlecht a do jarních bojů postupovala z prvního místa jakožto jasně nejofenzivnější tým soutěže, který nasázel v šesti duelech úctyhodných 25 branek (jen pro srovnání – druhý nejlépe pálící tým vstřelil o 9 gólů méně).

Loňská cesta PSG se zastavia právě mezi šestnácti nejlepšími celky, když mu los přidělil pozdějšího vítěze Bílý balet, jemuž podlehla po výsledcích 1:3 a 1:2. o to více se bude chtít ambiciozní francouzský gigant rehabilitovat právě v nejnovějším soutěžním období, které zahájí na Anfield Road, čili na domácí půdě posledního neúspěšného finalisty z Liverpoolu.

Už jste četli? Představujeme největší favority Ligy mistrů: Manchester City

Letní změny:

Jednou z nejvýraznějších změn je nový hlavní trenér Thomas Tuchel, jenž u kormidla vystřídal Unaie Emeryho, jenž se přesunul do Arsenalu. Německý odborník s minulostí v Mainzu a Borussii Dortmund měl za sebou dlouhou pauzu bez práce a do nového dobrodružství v zemi galského kohouta proto dorazil pořádně hladový.

Mezi nováčky kádru patří čtyřicetiletý Gigi Buffon, jemuž Paříž dala dvouletou smlouvu, čímž prodloužila jeho sen o triumfu v Lize mistrů o další dvě sezony. Greenhornem mužstva, které poslalo na hostování pryč trojlístek Trapp, Descamps a Krychowiak, je i španělský obránce Juan Bernat, jenž se do francouzské metropole odebral z nepříliš vydařené štace v Bayernu Mnichov. Dalším novicem pak je teprve jednadvacetiletý německý zadák Thilo Kehrer, jehož si Tuchel přivedl ze Schalke 04 za 35 milionů eur. I z tohoto výčtu je patrné, že se St. Germain posilovalo zejména v defenzivní činnosti.

Nepřehlédněte: Chci s Juventusem vyhrát Ligu mistrů, hlásí Ronaldo. Dovede „Starou dámu“ na vrchol?

Největší hvězdy:

Nejzářivější osobnosti kluby je však třeba hledat v ofenzivě a konkrétně v útočném trojzubci Kylian Mbappé – Neymar a Edinson Cavani. Devatenáctiletý Francouz, šestadvacetiletý Brazilec a jednatřicetiletý Uruguayec, jenž je mimochodem nejlepším střelcem pařížské historie, když už za sebou nechal i Zlatana Ibrahimoviče, začali ligovou soutěž ve velké formě a po čtyřech odehraných duelech mají na kontě dohromady 10 branek. Respektovanými osobnostmi sestavy jsou však i Adrien Rabiot, Julian Draxler, Marco Verratti, Ángel di María, Marquinhos, Thiago Silva nebo Dani Alves, který je však dlouhodobě vyřazen ze hry a zřejmě půjde opět do akce až v příštím kalendářním roce.

Současná forma:

Soudobá fazóna je dobrá. i společně s International Champions Cupem a francouzským Superpohárem táhne pařížský celek šestizápasovou vítěznu šňůru a protože v Ligue 1 vyhrál vše, na co sáhl, zaslouženě se vyhřívá na čele tabulky s plným počtem bodů a tříbodovým náskokem na Dijon a Toulouse. Zatím naposledy vyloupio PSG hřiště nováčka Nimes, odkud si odvezlo povinnou výhru 4:2. V úvodních čtyřech kolech už Tuchelův tým udeřil třináctkrát a v pátém kole francouzské ligy proti Saint-Étienne, což bude generálkou na úvodní vystoupení s Reds, zřejmě nebude mít problém dotyčná statistická čísla dál vylepšovat.

PŘEHLEDNĚ: Složení základních skupin Ligy mistrů a nejdůležitější termíny

Zápasy ve skupině:

Letošní skupina C může mít zajímavou zápletku. Kromě Paříže, která by byla favoritem na postup v jakékoliv skupině, jsou ještě v céčku Neapol, Liverpool a Crvena Zvezda Bělehrad. Buffon a spol. zčínají ve městě Beatles. Poté přivítají v Parku princů právě srbského outsidera a ve třetím kole přijede pod Eiffelovku Ancelottiho Neapol. Základní část skončí pro pařížské bohatýry necelé dva týdny před Vánoci na bělehradské půjde. Pakliže vše půjde podle papírových předpokladů, tou dobou už by měl mít sedminásobný francouzský mistr postup v kapse.

18. září: Liverpool – Paris Saint-Germain
3. října: Paris Saint-Germain – Crvena Zvezda Bělehrad
24. října: Paris Saint-Germain – Neapol
6. listopadu: Neapol – Paris Saint-Germain
28. listopadu: Paris Saint-Germain – Liverpool
11. prosince: Crvena Zvezda Bělehrad – Paris Saing-Germain

Nový ročník Ligy mistrů startuje už 18. září a vy můžete být u toho! Všechny zápasy včetně těch Manchesteru City vám v multidimenzi nabídne pouze O2 TV Sport!

Tip: Pořiďte si balíček sportovních programů O2 TV Sport Pack na 30 dní a sledujte všechny zápasy Ligy mistrů a české fotbalové ligy!

Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejrychlejší a nejslavnější. Sledujte Finskou rallye na O2 TV Sport!
Nahoru